Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Nina had als klein kind vroeger maar een droom: schrijfster worden.&nbsp;</p>

Nina had als klein kind vroeger maar een droom: schrijfster worden. 

(Foto:)

Nina: later wil ik...

Langer dan één jaar geleden kreeg ik de mooie kans om voor deze krant columns te gaan schrijven. En niet alleen heeft het me ervaring gegeven, het heeft er ook voor gezorgd dat ik het schrijven nog leuker ben gaan vinden. Zesjarige Nina had dan toch ergens al gelijk.

Toen ik klein was vroegen mensen om mij heen wel eens wat ik later wilde worden. Deze vraag werd ook altijd standaard gesteld in een vriendenboekje op de basisschool. Eigenlijk een gekke vraag om aan jonge kinderen te stellen, maar goed toch zijn we er allemaal nieuwsgierig naar. Het kan, zelfs op een jonge leeftijd al, veel over een kind vertellen.

Zo lang als ik me kan herinneren heb ik eigenlijk altijd gezegd dat ik schrijfster wilde worden. En dan bedoel ik schrijfster in de zin van mijn eigen boeken willen uitgeven in samenwerking met een uitgever; een auteur dus. Nooit had ik gedacht dat ik columns zou schrijven of met copywriting bezig zou zijn. Zo zie je maar weer dat je specifiek moet zijn over je dromen, maar dat je droom ook niet vast staat; mijn droom was om schrijfster te worden en deze droom mag ik elke dag verwezenlijken.

Alleen is er nu nog steeds die ene droom die mij ’s nachts zelfs wakker kan houden. Nog steeds wil ik graag – of ik kan beter zeggen; ik zou niets liever willen dan mijn eigen boeken uitgeven in samenwerking met een uitgever. Mijn eigen boeken die dan in boekhandels liggen, hoe geweldig zou dat zijn?

Je dromen waarmaken is iets onwerkelijks. Er wordt altijd al tegen je gezegd dat je alles kan gaan doen wat je wil en dat ‘als je later groot bent’ je kan worden wat je wil. Dat is ook zeker waar en ik ben het levende bewijs dat het kan. En alhoewel ik enorm dankbaar ben voor alle mooie kansen die op mijn pad zijn gekomen en wat ik allemaal mag doen, ben ik stiekem ook een beetje bitter dat er nog geen boek in de winkels ligt met mijn naam op de kaft. Maar ach, ik ben ook nog maar twintig jaar oud en wie weet wat er dit jaar nog gaat gebeuren.

Maar één ding is zeker en jullie zijn er nu getuigen van; ik ga zesjarige Nina trots maken.

Meer berichten