Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>De toegangsbrug van Het Huys ten Donck (Beeldbank Rijksdienst van Cultureel Erfgoed).</p><p><br></p>

De toegangsbrug van Het Huys ten Donck (Beeldbank Rijksdienst van Cultureel Erfgoed).


Waterwandeling op Dag van het Kasteel in Huys ten Donck

RIDDERKERK - Op maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag) is de jaarlijkse landelijke Dag van het Kasteel. Op deze dag staan kastelen en buitenplaatsen in de schijnwerper. De landelijke organisatie heeft als thema dit jaar: Wat? Water!

Bij Het Huys ten Donck wordt daarom een speciale Waterwandeling uitgezet, waarbij diverse aspecten het Ridderkerkse landgoed met betrekking tot water uitgelicht zijn. Deze wandeling is uitgewerkt met aandacht voor cultuur, geschiedenis, uitleg van het historisch functioneren van de waterhuishouding in het Donckse Bos en een stukje vermaak. Al met al een interessante en leuke wandeling, die ondersteund wordt door Spacetime Layers. 

Vooraf reserveren

De wandeling is ongeveer vier km en het programma zal 1,5 tot 2 uur in beslag nemen. Aan het einde van de wandeling is het mogelijk een consumptie te gebruiken bij Ravott koffie. De mogelijke vertrektijden zijn tussen 11.00 tot 14.00 uur. De actuele RIVM regelingen worden hierbij gehanteerd. 

Vooraf reserveren in verband met tijdslot is gewenst, want vol = vol. Stuur een mail naar : wjdegeus@hetnet.nl onder vermelding van uw naam, aantal personen en gewenste tijd. U ontvangt dan een bevestiging met een exacte tijd. Deelname kost € 7,50 per persoon (ter plaatse te voldoen). Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

Meer berichten