Nina is trots op hoe Rotterdam in de spotlights stond tijdens het festival.
Nina is trots op hoe Rotterdam in de spotlights stond tijdens het festival. Foto:

Column Nina: Trots op ons

Algemeen

Ik houd van concerten. Als je samen met duizenden mensen in een grote zaal staat te kijken naar je lievelingsartiest dan schep je hoe dan ook een band met elkaar. Je voelt elkaars euforie en positieve energie. Je vergeet heel even de buitenwereld en zit met elkaar in een speciale bubbel.

Na afloop is het, voor mij althans, altijd net alsof je een kater hebt. Het is een heel raar gevoel om te omschrijven, maar eigenlijk is het net alsof je even niet op aarde was. Ik denk dat veel mensen weten wat voor gevoel ik hier probeer te omschrijven. Zo voelde ik me namelijk ook na het Eurovisie Songfestival, alleen had ik dan een hele grote kater.

Ik was nooit zo’n fan van het Songfestival. Ik heb het nog nooit vanaf het begin tot het einde gevolgd. Zelfs twee jaar geleden niet toen we wonnen. Tot vorige week. Ik moest het nu wel volgen, het werd tenslotte in mijn geboortestad gehouden en ik was, en ben nog steeds, trots op Nederland dat wij eindelijk weer hadden gewonnen. En alhoewel ik al wist dat we niet voor een tweede keer zouden winnen, was ik toch wel nieuwsgierig geworden naar al het enthousiasme rondom het hele evenement.

Ik zal jullie de waarheid vertellen; ik was kapot na een week het Songfestival kijken. Wie had gedacht dat het zo vermoeiend zou zijn. Het was net alsof ik zelf op het podium had staan rondspringen. Van die puntentellen snap ik overigens nog steeds niets, maar het is wel heel erg dat Nederland, net als drie andere landen, in totaal 0 publieksstemmen heeft gekregen. Kunnen we het volgend jaar alsjeblieft beter doen?!

Overigens ben ik wel enorm trots op ons dat we zo’n goede show hebben weten neer te zetten. En dat helemaal in zulke rare tijden. Nu staat Rotterdam toch weer even in de spotlight en zullen mensen hopelijk Rotterdam gaan zien voor de stad die ze is. Evenals Nederland.

Wie we de volgende keer naar het Eurovisie Songfestival zullen sturen is voor mij een grote vraag. Misschien moeten we de volgende keer ook maar voor een rock ’n roll vibe gaan. Hoe dan ook, ik zal dan alleen naar de finale kijken.

Advertenties uit de krant