Little Hat is op 27 mei bij Radio Ridderkerk.
Little Hat is op 27 mei bij Radio Ridderkerk.

Little Hat live in Bluezy

Algemeen

RIDDERKERK - Radio Ridderkerk heeft deze week weer een liveoptreden in de studio. Presentator en programmamaker Nico Bravenboer ontvangt in zijn programma “Bluezy” de band Little Hat. Hij zal zijn muzikale gasten interviewen en een aantal nummers gaat live gespeeld worden. Dit moet helaas nog zonder publiek plaatsvinden in verband met coronamaatregelen. 

Little Hat bracht een paar weken geleden haar debuutcd uit met als tittel Wine, Whiskey & Wimmen. De cd wordt heel goed ontvangen en krijgt van alle kanten lovende recencies. Little Hat is een nog vrij nieuwe roots formatie uit Nederland die blues met een rock ’n roll feel combineren tot hun eigen unieke geluid. 

Harmonicaspel

De sound van Little Hat is samen te vatten als ‘sleazy, rockin’ & oldskool’ en het unieke van de band zit hem voor een groot deel in het feit dat de band zonder bassist speelt. Kern van de band is het duo Machiel Meijers (zang/harmonica) en Willem van Dullemen (gitaar/zang), welke alle langere tijd binnen de band Stackhouse en het duo Meijers & van Dullemen actief zijn. In Little Hat worden de mannen aangevuld door het stuwende ritme van drumtalent Paolo de Stigter. 

Het harmonicaspel en de zang van Meijers is rauw en meeslepend en van Dullemen vult dit perfect aan met zijn diepgaande kennis van de verschillende stijlen die aan bod komen. Sinds het bestaan is de band al een graag geziene gast op verscheidene festivals. De band walst als een stoomtrein over het publiek heen, dus mis het optreden van Little Hat niet.

Informatie

De uitzending van Bluezy begint om 20.00 uur. Radio Ridderkerk is te beluisteren via de kabel op 107.1 FM, etherfrequentie 105.7 FM en via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van RTV-Ridderkerk.

Advertenties uit de krant