Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Stormschade aan het Havenkanaal (foto Dennis van Wingerden)</p>

Stormschade aan het Havenkanaal (foto Dennis van Wingerden)

Druk weekend voor brandweer

RIDDERKERK - De brandweervrijwilligers hadden een druk weekend. De eerste melding was een reanimatiemelding op vrijdagavond. 

Zaterdagavond rond half tien vielen er twee meldingen in tien minuten. Aan het Havenkanaal werd een stormschade gemeld. Er bleek een tak afgebroken te zijn. Meer dan een handzaag hoefde er niet aan te passen te komen. De brandweerlieden parkeerden de tak in de berm zodat het gevaar geweken was. Ondertussen rukte de tweede tankautospuit uit naar de Baron Mackaystraat. Hier zat een bange kat in de dakgoot. Ter plaatsen had het dier net eieren voor zijn geld gekozen en was weer door het open raam naar binnen gesprongen. 

Lekkerkerk
Zondag rukten de brandweerlieden nog eens driemaal uit. Dit ging om langdurige inzetten en dit was niet naast de deur. In Lekkerkerk woedde een zeer grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw. De Ridderkerkse vrijwilligers losten de Capelse beroepslieden af, ondersteunden met de ademluchtunit en ruimden het grootwatertransport op wat water uit de Lek had aangevoerd voor de brandbestrijding. Van half negen ‘s ochtends tot half zes ‘s middags waren de diverse eenheden hiervoor in touw.

Meer berichten