Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Bij de doorzoekingen vond de politie 36 25-kg tonnen met paracetamol en chemische grondstoffen waarmee harddrugs gemaakt kunnen worden. &nbsp;</p>

Bij de doorzoekingen vond de politie 36 25-kg tonnen met paracetamol en chemische grondstoffen waarmee harddrugs gemaakt kunnen worden.  

Productie van heroïne bij garagebedrijf aangetroffen

RIDDERKERK - Bij een garagebedrijf in Ridderkerk is een versnijdingspand voor heroïneproductie ontdekt. De politie deed er afgelopen vrijdag een inval en betrapte op heterdaad twee 23-jarige Rotterdammers die bezig waren met het versnijden en bewerken van paracetamol en cafeïne. Ook de eigenaar van het garagebedrijf, een 58-jarige Rotterdammer, is aangehouden.

De heroïneproductie in Ridderkerk kwam in beeld bij een onderzoek naar illegale handel met paracetamol. Een bedrijf in Rijswijk had in 2020 tienduizenden kilo’s ingevoerd zonder de benodigde papieren. De 75-jarige eigenaar uit Delft bleek voor het opslaan van de medicijnen samen te werken met een 32-jarige Rotterdammer. Vanuit de opslag werd het opgehaald door een 27-jarige Rotterdammer, die het vervoerde naar het garagebedrijf in Ridderkerk. Ook deze mannen zijn vrijdag aangehouden.

Bij de doorzoekingen vond de politie 36 25-kg tonnen met paracetamol en chemische grondstoffen waarmee harddrugs gemaakt kunnen worden. In Ridderkerk werd 464 kilo gevonden die al versneden was met cafeïne. Daarnaast stond er127 kilo cafeïne en 373 kilo paracetamol. Bij de invallen zijn ook 24 kilo viagra-pillen, 30.000 euro en een vuurwapen gevonden. De politie doet nog verder onderzoek.

Meer berichten