Logo decombinatieridderkerk.nl

Snuffelcheque voor Senegal

RIDDERKERK - Uit de opbrengst van het Snuffelpand is 1500 euro geschonken aan de Henri Jay Stichting in Senegal. De gift zal worden besteed aan de renovatie van een kleuterschool in Saint-Louis: een muur, de keuken en de toiletten moeten worden vernieuwd.

De Henri Jay Stichting is opgericht in 2009 en vernoemd naar Henri Jay (1810-1897), een Creoolse koopman die leefde in Saint-Louis en drie huizen schonk aan de armen en blinden. Zijn weduwe zou later studiebeurzen schenken aan zowel jongens als meisjes. De Henri Jay Stichting werkt vanuit een humanistische filosofie die opkomt voor de zwakkeren in de samenleving. Zo staat de kleuterschool waar de gift naar toe gaat in Darou, een sociaal zwakkere wijk, en geeft met name meisjes de kans om naar deze school te komen. Het is de enige kleuterschool in Saint-Louis waar de kinderen een gratis ontbijt ontvangen en de ouders een minimale bijdrage hoeven te betalen. De van oorsprong Nederlandse gepensioneerde Helga Smit werkt sinds 2019 vrijwillig als keukenhulp op deze school en verzorgt 3x in de week samen met een vaste kracht het ontbijt.

Verkoop en inleveren van herbruikbare spullen
Ook de komende maand is het Snuffelpand bij het Dillenburgplein elke woensdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur open voor verkoop. Bij de Meubelshowroom aan de P.C. Hoofstraat (tegenover de Dierenkliniek) is men alle woensdagen en de eerste zaterdag van de maand welkom. Er mag een beperkt aantal klanten per keer binnen i.v.m. de 1,5 meter afstand. Tevens wordt men verzocht om zoveel mogelijk alleen te komen en een mondkapje te dragen. Tijdens de openingsuren kunnen ook herbruikbare spullen ingeleverd worden.

Meer berichten