Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Buurbelang-voorzitter Gert Koppen en wethouder Martin Oosterwijk gingen door het lint.&nbsp;</p>

Buurbelang-voorzitter Gert Koppen en wethouder Martin Oosterwijk gingen door het lint. 

Appartementen De Botterhof schoolvoorbeeld van buurtparticipatie

RIDDERKERK - Maandagmiddag is officieel het startsein gegeven voor “De Botterhof” in Ridderkerk-Drievliet. Samen met Gert Koppen, voorzitter van de Stichting Buurtbelang Drievliet, knipte wethouder Marco Oosterwijk het lint van de bouwplaats door, waarna het werk doorging met het slaan van de ‘eerste paal’. 

“De Botterhof” is een door omwonenden bedachte invulling van het terrein van het voormalige schoolgebouw van De Botter, waar de gemeente eerder andere ideeën voor had. Wethouder Oosterwijk gaf daarop de bewoners de kans om zelf met een plan te komen. Het resultaat hiervan is de bouw van achttien appartementen in drie geschakelde bouwvolumes van twee verdiepingen. De voorzitter van Buurtbelang Drievliet spreekt van een schoolvoorbeeld van buurtparticipatie. 

Al verkocht

“Vele bewoners wonen hier al 45 jaar, bewoners van het eerste uur die wel uit hun grote huizen willen om ruimte te maken voor jonge gezinnen. Het plan moest dus de mogelijkheid bieden om de doorstroming en daardoor de vitaliteit van de buurt te bevorderen. Dat is gelukt en we constateren dat dit proces inmiddels al op gang is gekomen” stelt Koppen. 

Zeventien appartementen waren al verkocht voor de start van de bouw. Makelaar Van der Giesen kon op voor de officiële paal bekendmaken dat er ook voor het laatste appartement getekend is. Wethouder Oosterwijk complimenteerde op de bouwplaats de bewoners voor alle inspanningen die zijn gedaan. “De energie, de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen, ik vind het echt geweldig. Dit is niet elk buurtcomité gegeven.”

Meer berichten