Nina had voor het eerst even moeilijk om een onderwerp te bedenken voor haar column.
Nina had voor het eerst even moeilijk om een onderwerp te bedenken voor haar column. Foto:

Nina: zo’n dag

Algemeen Column

Vandaag is weer zo’n dag. Alhoewel ik niet vaak geen inspiratie heb om een column te schrijven, zat het deze zondag toch echt niet mee. Al het nieuws wat je nu in de media voorbij ziet komen lijkt eigenlijk een beetje gerecycled te zijn. De onderwerpen waar ik mijn column over had kunnen houden, waren ook voorspelbaar. Welke opties had ik nog?

Heel Nederland weet ondertussen nu wel wat een merkwaardige reclames wij op de televisie hebben tijdens het EK. De ene helft van Nederland geniet van de reclames, de andere helft heeft geen idee wat er aan de hand is of wat er zich afspeelt. Ik hoor bij de tweede helft, want de verhaallijnen zijn me toch een raadsel.

Ook had ik het weer over de huizenmarkt kunnen hebben. We zien nog steeds geen verbetering en het kwam ook weer even ter sprake tijdens Vaderdag wat een pech mijn generatie nu eigenlijk wel niet heeft met het kopen van een huis. Ja, dat weet ik nu wel. Het is alleen jammer dat ik het van alle kanten te horen krijg. Erg confronterend en allesbehalve geruststellend.

Nu weet ik uit ervaring dat te vroeg juichen nooit een goed voorteken met zich meebrengt. Alle corona versoepelingen lijken nu eindelijk toch echt een klein beetje licht aan het einde van de tunnel te laten zien, maar als ik eerlijk ben wacht ik het allemaal rustig af. De clubs die dadelijk opengaan trekken mij niet en of dat mondkapje dadelijk definitief af mag? Ik wil mezelf niet blij maken met een dooie mus.

Hetgeen wat ik verder geleerd heb de afgelopen week, is dat je lekker moet doen wat je zelf wil. Iedereen zal een mening over je hebben; over je uiterlijk, je innerlijk of over je acties. Dit zal je je hele leven blijven houden, dus moet je je daarom laten tegenhouden? Blijf vooral doen wat je zelf wil en waar jij je goed bij voelt. Aan het einde van de dag is dat het enige wat telt.

Afijn, al met al heb ik toch nog wat bij elkaar weten te sprokkelen. Misschien dat er de volgende keer weer wat ‘spannender’ nieuws is. Of positiever nieuws. Ik denk dat we dat allemaal wel kunnen gebruiken.

P.S. Heeft iemand al genoemd hoe tropisch warm het was de afgelopen weken?

Advertenties uit de krant