Worstmaker Jasper de Leeuw met de ‘zilveren’ spareribs
Worstmaker Jasper de Leeuw met de ‘zilveren’ spareribs Foto: Alex Willemsen

Barten’s Slagerij tweede bij Spareribs Trophy 2021

Algemeen

RIDDERKERK - Barten’s Slagerij uit Ridderkerk heeft de tweede plaats behaald in de vakwedstrijd Spareribs Trophy. Dat werd op 23 juni bekendgemaakt tijdens de online uitreiking. Meer dan 80 slagers stuurden hun spareribs in voor deze vakwedstrijd van Koninklijke Nederlandse Slagers. Barten’s Slagerij kwam slechts 1 punt tekort voor de overwinning.

Op basis van een keuring op 2 juni zijn alle spareribs beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, William Hermanussen van Keurslager Hermanussen (winnaar 2019) en keurmeesters vanuit het Expertise Centrum voor het Slagersambacht Simon Kuijper en de Europese kampioenen Tessa Moerland en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury over de keuring: “Het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben allemaal een kwalitatief product ingezonden met een juiste kruiding. Dit zijn stuk voor stuk uitnodigende spareribs en zeker ook mooie producten voor op de barbecue.”

Advertenties uit de krant