Afbeelding

Filmavond in theater Het Plein met ‘Still Alice’

Algemeen

Op maandag 20 september organiseert Facet Ridderkerk een filmvoorstelling in theater Het Plein. In het kader van Wereld Alzheimerdag wordt de film Still Alice uit 2014 vertoond. 

Dit is een verfilming van het bekroonde boek Ik mis mezelf. Verteld wordt het verhaal van Alice Howland, een vrouw van vijftig die de diagnose alzheimer krijgt. Daarvoor heeft Alice haar leven goed voor elkaar. Ze heeft een leuke man, drie volwassen kinderen en een prestigieuze baan als taalwetenschapper op Harvard University. Maar langzamerhand raakt Alice de grip op haar geordende leven kwijt. 

Ze vergeet afspraken, valt in de herhaling tijdens presentaties en verdwaalt tijdens haar standaard hardlooprondje. Al snel blijkt dat Alice alzheimer heeft, ook al is ze pas vijftig. De wereld die ze kende wordt steeds kleiner. Alice moet haar leven en haar relaties opnieuw leren vorm geven. Het draait niet meer om de toekomst, maar om het moment. En om jezelf blijven, terwijl alles om je heen verandert. 

Oscar

Actrice Julianne Moore speelt Alice en ontving voor haar rol een Oscar. Op 20 september wordt deze film vertoond in de theaterzaal aan het Koningsplein 1. De aanvang is 19.30 uur. De entree is € 5 per persoon, inclusief een hapje, drankje en een leuke goodiebag. Er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Reserveren kan via 0180-432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nlNa reservering moeten de filmkaartjes nog wel vooraf betaald worden bij Facet aan de Schoutstraat. 

Advertenties uit de krant