Özlem Aral vulde de Burgerwissellijst met 'Everlove'
Özlem Aral vulde de Burgerwissellijst met 'Everlove'

‘Liefde’ in de Burgerwissellijst grandcafé Burgerzaken

Algemeen

RIDDERKERK - Met de versoepeling van de coronaregels is ook het vullen van de Burgerwissellijst bij grandcafé Burgerzaken weer opgepakt. Op uitnodiging van de Kunstroute Ridderkerk toont Özlem Aral nu een van haar werken in de expositiekast.

Zij vulde de Burgerwissellijst met “Everlove”, een kunstwerk dat gemaakt is met verschillende materialen. “Mijn werkstuk is op een metalen boord met twee hart + gezicht vormige stukken. Achter de man- en de vrouwvormen zit een magneetvel, zodat de vormen op de metalen achtergrond geplaats kunnen worden naar eigen wens. Ik hou van interactieve kunstwerken” licht de maakster toe. 

Kostbare dingen

Özlem werkte voor “Everlove” met acrylverf en fimodeeg met een speciale mengtechniek en creëerde een 3D-effect met epoxymateriaal. De gedachte achter dit werk: Men denkt dat de tastbare dingen het leven vergemakkelijken en gelukkig maken. Een groot huis, een dure auto, veel spullen, dure vakanties, gouden sieraden, grote diamanten, fors spaargeld op de bank en dure investeringen. 

Alle betaalbare dingen in het leven hebben geen waarde meer als men niet gezond is. Dat hebben we van dichtbij tijdens de pandemie van afgelopen jaren ervaren. Kostbare dingen kunnen een mens misschien gelukkig maken, maar kunnen geen liefde geven die iedereen nodig heeft.”

“Everlove” blijft tot 4 november bij Burgerzaken aan het Koningsplein te zien.

Advertenties uit de krant