Ontspannen spelen op de banen van KCR.
Ontspannen spelen op de banen van KCR.

Jeu de boulen alleen voor oude mannen? Nee, zegt KCR

Algemeen

RIDDERKERK - Het jeu de boules bij KCR Ridderkerk kent geen zomer of winterstop. Op de 18 banen naast het gezellige clubhuis en de hockeyvelden op het Reijerpark kan het hele jaar door gespeeld worden. Naast het jeu de boulen organiseert de club ook andere activiteiten.

KCR bestaat tien jaar, maar het jeu de boules in Ridderkerk heeft een langere historie. Op 1 mei 1995 werd bij korfbalclub Sagitta een jeu de boules-afdeling opgericht en kwamen de eerste jeu de boulesbanen op het Ridderkerkse sportpark. Met de fusie tussen Bolnes en Sagitta werd ook het jeu de boules onder de vleugels van KCR gebracht. Op de banen van het Reijerpark wordt als vanouds gespeeld op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur en donderdagavond vanaf 19.30 uur. Daarnaast komen de ballen nu elke zaterdag uit de tassen vanaf 14.00 uur. 

Sport van bewegen

Het beeld dat velen hebben dat jeu de boules alleen is voor oude heren met een baret op, is beslist onjuist. Bij KCR zijn het juist de dames die de punten scoren. Jeu de boules is een sport van bewegen en wordt beoefend door vrouwen en mannen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. 

Voor een kennismaking is men welkom op de speeldagen. De club kan materiaal ter beschikking stellen voor iedereen die een keer zonder verplichting mee wil spelen. Er zijn 18 banen beschikbaar, waardoor men altijd wel terecht kan. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Hans Nicodem: 0621206703.

Advertenties uit de krant