Afbeelding

Startsein voor reconstructie van IJsselmondse Knoop

Algemeen

RIDDERKERK – De reconstructie van de IJsselmondse Knoop is vandaag officieel gestart. Tanja de Jonge, voorzitter van het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) mocht vanmiddag de ceremoniële eerste paal slaan. Ze gaf daarmee het startsein voor de grootschalige werkzaamheden aan het verkeersknooppunt.

Het heiwerk voor deze reconstructie wordt gedaan voor de fietsonderdoorgang, die het voor fietsers straks mogelijk maakt om de Verbindingsweg via een tunnel over te steken. Voor het eerste deel van deze onderdoorgang worden 116 palen geslagen. De heiwerkzaamheden duren ± vier weken. 

Andere routing

Daarnaast wordt deze week, buiten de spitsuren om, gestart met de aanleg van een geasfalteerde uitvoegstrook van de Verbindingsweg naar het bouwterrein van KWS, de aannemer die komende anderhalf aan de reconstructie zal werken. Deze ‘bouwstraat’ zal later als een van de nieuwe wegstroken deel uitmaken van de vernieuwde knoop. 

De bedrijven en woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Wel zal er regelmatig een andere routing zijn. Voor fietsers worden eind dit jaar omleidingen ingesteld. Die blijven van kracht tot de oplevering van nieuwe IJsselmondse Knoop.

Vlotte bereikbaarheid

De reconstructie is nodig voor een betere, vlotte bereikbaarheid van de bedrijventerreinen Dutch Fresh Port en Cornelisland. Dankzij de aanleg van twee fietsonderdoorgangen hebben de fietsers straks vrij baan en ontstaat er meer veiligheid voor alle weggebruikers. Tanja de Jonge kijkt uit naar het eindresultaat.

 “Als je dit van bovenaf ziet is het ook echt een knoop met ingewikkelde verkeersstromen. Die knoop gaan we nu uit elkaar trekken om het verkeer veel gestructureerder te laten verlopen.”

Informatie over werkzaamheden is te vinden op de website en in de nieuwsbrief 

Informatie over de werkzaamheden en de planning wordt geplaatst op de website www.nieuwreijerwaard.eu. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de GRNR door een mail te sturen naar info@nieuwreijerwaard.eu met als onderwerp ‘Nieuwsbrief ontvangen’ (of aanmelden via de website). Ook via twitter (@GRNReijerwaard) zijn de werkzaamheden te volgen.

Advertenties uit de krant