Stevie Soares maakte beide doelpunten voor RVVH

RVVH consolideert koppositie

Algemeen

RIDDERKERK – RVVH heeft de koppositie weten vast te houden. Thuis tegen het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek werd een moeizame 2-0 overwinning behaald. Door de vijfde competitiezege op rij gloort er iets moois aan de horizon.

door Theo Leenheer

Toch moet wel gezegd worden dat RVVH zeker niet de beste wedstrijd uit de laatste serie speelde. Met name in de eerste helft kwam ook Neptunus-Schiebroek met regelmaat dreigend opzetten en was zeker niet zichtbaar dat het hier een wedstrijd betrof tussen de koploper en de rode lantaarndrager. Niettemin als die dan ook gewonnen worden dan kan er iets moois ontstaan. De opening was voor de voetballend over de hele linie wel betere Ridderkerkers.

Rebound

Al snel viel een wat afzwaaiende vrije trap van Jesse Eggers bij de tweede paal bijna voor de voeten van Gino Boers. En na elf minuten kreeg Gino Stolk een grote kans nadat Jessie Proost Sanzio Dieterich over rechts had weggestuurd. De inzet van Dieterich werd gestuit maar de rebound viel voor Stolk die echter te hoog mikte.

Zoals gezegd ook de gasten lieten zich niet onbetuigd. Tom Kuil kon over links worden gestuit door keeper Kristijan Nikolic, waarna de corner maar net voorlangs werd gewerkt door Sander Duin. En een doorschietende bal leverde bijna een mogelijkheid (net naast) op voor Issam Ahmar el Hank.

Enkele mogelijkheden

RVVH creëerde vervolgens ook nog enkele mogelijkheden. Zo schoot Cristiaan Sprangemeijer van ver laag in, maar kon keeper Angelo Spanjaart de bal pakken. Op aangeven van Mohamed Ajarai vanaf de linkerkant probeerde Papito Merencia het met een mooie krul, maar de bal verdween net naast de kruising.

Kort voor de rust kwam Ajarai op het middenveld in balbezit om vervolgens een aantal tegenstanders te passeren maar zijn harde inzet verdween vervolgens in het rechter zijnet. In de laatste minuut voor de rust werd namens de Rotterdammers Kuil via links nog gelanceerd maar was Nikolic op tijd uit zijn goal. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Overwicht

Ook in de tweede helft bleef het aanvankelijk redelijk op en neer gaan tussen beide ploegen. RVVH voetballend wel een overwicht, maar Neptunus-Schiebroek wilde duidelijk zijn huid zo duur mogelijk verkopen en bleek daardoor een lastig te kloppen ploeg. Nelson Costa-de Brito testte als eerste Nikolic, waarna enige tijd later Kuil dat ook nog eens deed. In beide gevallen was de RVVH goalie de zaak meester.

Na ruim een uur leek RVVH het welletjes te vinden en werden de duimschroeven wat aangedraaid. Merencia stoomde op en bediende op rechts de ingevallen Stevie Soares, die vervolgens de bal terug plaatste naar Merencia die echter net te kort kwam. Na 69 minuten was het echter wel raak. Eggers speelde de bal naar Stolk die op zijn beurt de zojuist ingevallen Brandon Könemann vond rechts in de zestien. Könemann ging goed door en vanaf de achterlijn gaf hij de bal strak voor, waar de gretige Soares de bal binnen wist te schieten, 1-0.

Eerste periodetitel

RVVH leek meer controle te hebben over de wedstrijd maar de bij de gasten ingevallen Kasra Salmanzadeh poeierde na een mooie combinatie vanaf rechts de bal in het zijnet. Doordat Neptunus-Schiebroek ging aandringen in die slotfase kreeg RVVH de gewenste ruimte. Dit leverde ook weer mogelijkheden op. Soares schoot vanaf rechts uit de draai maar net over en de eveneens ingevallen Laurens de Witte zette Könemann vrij voor keeper Spanjaart, die echter met zijn voet wist te redden.

De blessuretijd was reeds aangebroken toen Ajarai met een solo alsnog dacht de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn inzet verdween net naast. Dat was echter uitstel want de 2-0 kwam er toch. In de vierde minuut van de toegevoegde tijd speelde Könemann aan de linkerkant door naar de Witte. Deze dribbelde de zestien in om op het juiste moment de vrijgelaten Soares te bedienen die vervolgens geen moeite had de bal in het doel te deponeren voor de beslissing in de wedstrijd, 2-0.

De uitstekend fluitende scheidsrechter D. Vriesenga, die de kaarten in deze sportieve wedstrijd op zak kon houden, liet niet meer aftrappen en blies de wedstrijd naar het verleden. Hierdoor kan RVVH over twee weken in Oud-Beijerland bij winst tegen SHO beslag leggen op de eerste periodetitel.

Opstelling RVVH: Nikolic, Proost, Steketee, Boers, Eggers, El Koubai (46. De Witte), Merencia, Ajarai, Sprangemeijer (46. Soares), Stolk (86. Lopes Martins da Veiga) en Dieterich (67. Könemann).