Afbeelding

SV Bolnes start met vaste groep voor Kids Champions League

Algemeen

RIDDERKERK - In september was er bij sv Bolnes een pilot met de Kids Champions League. Dit is voetbal voor kinderen van 5 t/m 7 op kleine veldjes (30 x 20 meter) en grote doeltjes (2 x 1 meter) zonder keeper, waardoor er veel gescoord kan worden.

Dit is zo’n succes gebleken dat er eind oktober is officieel is gestart met een vaste groep van acht kinderen. Zij spelen elke zaterdagmorgen tussen 9.30 en 10.30 uur onderlinge wedstrijdjes op het hoofveld (dus op echt gras). De partijtjes duren tien minuten en er worden er maximaal vier in een uur gespeeld. Tussendoor zijn er drinkpauzes.

Echte voetbaltraining

Jongens en meisjes kunnen hier tot het einde van het seizoen (medio mei) aan meedoen voor € 80. De oudere kinderen kunnen daarnaast elke donderdagavond ook meedoen aan een ‘echte’ voetbaltraining tussen 18.00 en 19.00 uur.

Op de website van sv Bolnes kan men via een online formulier inschrijven. Een keertje op proef meedoen kan ook. Aanmelden hiervoor kan via: jeugdzaken@svbolnes.nl met als onderwerp “proef Kids Champions League” met daarbij vermelding van naam en geboortedatum van het kind plus naam, telefoonnummer en emailadres van ouder/verzorger.

Advertenties uit de krant