Afbeelding
Advertorial

Alle materialen voor creatieve hobby’s

Algemeen

Sinds zeven jaar is ’t Hobby Schuurke aan het Vlietplein te vinden. De winkel is het vervolg van de hobbyschuur die Elly van der Pol jarenlang had aan de Lagendijk in Ridderkerk. Daar gaf ze workshops en verkocht ze de bijbehorende materialen.

Het is uitgegroeid tot een complete hobbywinkel met een groot aanbod voor iedereen die creatief bezig wil zijn. Normaliter is het ook een vast trefpunt voor een clubje kaartenmaaksters, die met een beschrijving van Elly steeds weer nieuwe kunststukjes kunnen maken. “Door de coronamaatregelen kunnen we hier nu niet met elkaar aan de lange tafel zitten. Wijkcentrum De Fuik biedt ons gelukkig al anderhalve jaar een alternatieve ruimte die ik heb kunnen huren” vertelt Elly.
In het wijkcentrum zijn ook enkele teken- en schilderclubs actief, waarvan de deelnemers ’t Hobby Schuurke ontdekt hebben: “Die lopen na een les vaak direct door om bij de materialen voor een nieuwe opdracht te kopen. Anders moeten ze ervoor naar Rotterdam.”

Haakpakketten
’t Hobby Schuurke bedient niet alleen kaartenmaaksters en schilders. Ook voor breien, haken en andere handwerken is er veel keus in garens, linten en werkmaterialen. Bijzonder populair zijn nu de haakpakketten. “Daarmee heb je een complete set voor het maken van een leuke knuffelpop of een babypakje. Dan hoef je zelf niet de materialen bij elkaar te zoeken” licht Elly toe. In de winkel zijn ook wat voorbeelden te zien van wat er uit zo’n pakket geboren kan worden.

Dat er steeds weer nieuwe trends zijn in creatieve hobby’s weet Elly van der Pol als geen ander. Ze krijgt nu bijvoorbeeld veel beoefenaars van Diamond Painting over de vloer. “Met geslepen steentjes een mooie afbeelding maken. Ook daar zijn mooie complete pakketten voor.”
’t Hobby Schuurke is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Website: https://hobbyschuurke.nl.

Advertenties uit de krant