Worried woman at home checking financial documents using calculator and laptop
Worried woman at home checking financial documents using calculator and laptop Foto: LESZEK GLASNER
Ingezonden mededeling

Gerechtsdeurwaarder Rotterdam

Algemeen

Iedere ondernemer krijgt eens te maken met een debiteur die niet of traag betaalt. Dit is niet alleen lastig en tijdrovend, maar kan de toekomst van jouw bedrijf in gevaar brengen. Weten hoe een incassoprocedure werkt, maakt het makkelijk om dit in jouw debiteurenbeheer mee te nemen. Een goede ondernemer is voorbereid. Hij of zij weet meer over de werkzaamheden van incassobureaus en deurwaarders. Lees dus verder om meer te weten te komen over incasso en deurwaarders.

Bereid je als ondernemer voor en lees dit artikel over incasso en wat te doen bij een niet betalende debiteur.

Debiteurenbeheer en wanbetalers

Of je nu diensten of producten levert, en of dit aan particulieren of bedrijven is, in alle gevallen kun je te maken krijgen met een wanbetaler. Om een voorbeeld te geven, stel je hebt een bedrijf dat machines verkoopt. Jouw klant bestelt een machine, jij levert deze af en stuurt daarna de factuur. Je hanteert een betalingstermijn van 30 dagen, maar de debiteur betaalt je niet. Wat doe je nu?

Incassobureau inschakelen

Wanneer je een niet betalende debiteur hebt, schakel je een incassobureau in. Echter, verstandiger is het om al eerder op zoek te gaan naar een partner in incasso of debiteurenbeheer. Het innen van de facturen wordt dan voor jou geregeld waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Het voordeel is ook dat jij bij een grote levering, van bijvoorbeeld een dure machine, via de debiteurenbeheerder kunt opvragen of jouw kant financieel gezond is. Voorkomen is beter dan genezen, dus vraag in zo’n geval een vooruitbetaling. Stel je zit in de situatie dat jouw klant niet betaalt, wat zijn dan jouw opties?

Gerechtsdeurwaarder Rotterdam

Wanneer jouw klant niet betaalt, dan is de eerste stap het incassobureau inschakelen. Een bedrijf als Invorderingsbedrijf.nl heeft bijvoorbeeld een slagingspercentage van 95%. Dit betekent dat de kans groot is dat jouw factuur wel betaald wordt. Bovendien krijg jij bij succesvolle vordering 100% van het factuurbedrag op jouw rekening. Lukt het hen niet in de buitengerechtelijke procedure? Dan kunnen zij er een juridische zaak van maken door hun gerechtsdeurwaarder Rotterdam erop te zetten. Gelukkig komt dit maar weinig voor, maar als deze stap gezet is, dan kan de rechter beslag leggen op goederen of inkomen.

Advertenties uit de krant