De expositie is klaar, maar kan nog niet open
De expositie is klaar, maar kan nog niet open

Aftellen voor 120 jaar IJsclub Rijsoord & Omstreken

Algemeen

RIDDERKERK - Zoals eerder in deze bericht viert de IJsclub Rijsoord & Omstreken deze maand en volgende maand haar 120-jarig bestaan. Zij doen dat doormiddel van een Winterexpositie en een receptie op 29 januari in gebouw De IJsvogel in het Waalbos.

Na de vorige oproep ontving de IJsclub veel enthousiaste reacties en oude foto’s van leden die daarmee een bijdrage leveren aan de expositie.
 Het bestuur had gepland om op woensdag 5 januari de Winterexpositie te openen. Helaas heeft het bestuur vanwege de overheidsmaatregelen met betrekking tot de corona pandemie moeten besluiten om De IJsvogel gesloten te houden.

Persconferentie
De IJsclub kijkt nu uit naar de persconferentie van het nieuwe kabinet op vrijdag 14 januari 2022. De bestuursleden hopen dat er enige versoepelingen worden aangekondigd, waardoor het mogelijk wordt om de expositie alsnog van start te laten gaan op zaterdag 22 januari. Bezoek zal dan mogelijk zijn van 10.00 tot 16.30 uur. Als dat mogelijk is zal de expositie ook op de woensdagmiddagen van 13.00 tot 16.30 uur en op de zaterdagen en zondagen van 10.00 tot 16.30 uur t/m het laatste weekend van februari te bezoeken zijn.

Receptie
Als de opening van de expositie mogelijk is op 22 januari zal de receptie op zaterdag 29 januari 2022 eveneens doorgaan. Iedereen, lid of geen lid, is dan van harte welkom van 10.00 tot 16.30 uur in de IJsvogel om samen met het bestuur het 120-jarige bestaan van de IJsclub te vieren. Dit feest gaat gepaard met een hapje en een drankje en de leden ontvangen een leuke herinnering.

Verlenging Lockdown = Verlenging expositie!

Indien de boodschap van de persconferentie een verlenging van de lockdown is, dan zal de opening van de expositie van de IJsclub Rijsoord & Omstreken wederom doorschuiven naar een later moment in januari of februari. In dat geval zal de ijsclub in overleg met de expositiecommissie van het bezoekerscentrum De IJsvogel de expositie verlengen tot half of eind maart 2022. Berichten hierover volgen in deze krant en per email aan de leden. Met andere woorden het bestuur van de IJsclub is er alles aangelegen om het 120-jarig met de expositie te kunnen vieren.

Advertenties uit de krant