Afbeelding

Bootjesrace op ijsbaan

Algemeen

RIDDERKERK - Vanwege het 120 jarig bestaan en ter afsluiting van het winterseizoen wordt er op zaterdag 12 maart door IJsclub Rijsoord & Omstreken waterraces georganiseerd voor de basisschooljeugd. Deze races vinden plaats op de landijsbaan achter bezoekerscentrum De IJsvogel en starten om 13.00 uur.

Voor de leerlingen uit groep 3 en 4 zijn er races in rubberbootjes terwijl de leerlingen van groep 5 t/m 8 hun sportieve kunsten mogen vertonen in kano’s. Voor de snelste racers in iedere klasse zijn er leuke prijzen te winnen. De jarige ijsclub trakteert de deelnemers op warme chocolademelk en broodjes knakworst. Voor de aanwezige ouders en opa’s en oma’s zijn deze versnaperingen ook beschikbaar, zolang de voorraad strekt.

Zwemdiploma
Over de veiligheid van de deelnemende kinderen wordt gewaakt. Er zijn voldoende begeleiders aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Ook is er een gediplomeerde EHBO-er aanwezig. Ondanks de geringe waterdiepte van 40 centimeter is een zwemdiploma een vereiste. Aangeraden wordt om een handdoek en wat droge kleding mee te nemen voor het geval er een nat pak wordt opgelopen. Kinderen kunnen zich (met vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer) via: ijsclubrijsoordenomstreken@hotmail.com..

Expositie
De expositie van de ijsclub is tijdens de reguliere openingstijden van De IJsvogel nog te bezoeken t/m zondag 27 maart. Leden die hun cadeautje nog niet hebben ontvangen kunnen dit tot 27 maart nog ophalen.

Advertenties uit de krant