Chevillio Halden ontfermt zich over de bal
Chevillio Halden ontfermt zich over de bal Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer houdt de punten in eigen huis

Algemeen

RIDDERKERK - Op zondag 27 februari speelde Slikkerveer het eerste duel weer na de lockdown voor het eigen publiek. Tegenstander was GSC/ODS uit Dordrecht dat bij winst op de ranglijst langszij komen. Daarom was er bij trainer Driss El Akchaoui alles aan gelegen om vandaag de drie punten in eigen huis te houden.

Toch was Slikkerveer in de openingsfase nog niet helemaal bij de les. In de tweede minuut was er een uitgestoken been nodig van keeper Patrick Werkhoven om een tegentreffer te voorkomen. In de tiende minuut was het echter wel raak. Een vrije trap van net buiten de zestien werd in de winkelhaak geschoten. Werkhoven zat in de goede hoek, maar kon de bal van Sadik Sogut niet keren: 0-1. Dat was meteen de wake-up call voor Slikkerveer dat beter ging voetballen. Twee minuten later was er al de gelijkmaker. Een aanval over meerdere schijven eindigde op de rand van de zestien bij Cerezo Fung-A-Wing, die goed teruglegde op Jesse Ringlever, die de bal keurig in de bovenhoek krulde: 1-1. Zes minuten later was de achterstand omgebogen in een voorsprong. Wederom eindigde een breed opgezette aanval in het centrum van de aanval bij Cerezo Fung-A-Wing. Via een verdediger belandde de bal precies voor de voeten van Damion Janssen, die zich niet bedacht en de bal hard en laag in het doel liet belanden: 2-1. Slikkerveer bleef daarna doorgaan met aanvallen. Een schot van Chevillio Halden ging voorlangs en een kopbal van Cerezo Fung-A-Wing kreeg niet de goede richting mee. In de voorlaatste minuut van de eerste helft zette Damion Janssen goed voor vanaf de rechterflank en was het Boy van Reede, die bij de eerste paal de bal beheerst binnen schoot: 3-1. Dat was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft begon Slikkerveer meteen weer met kansen. Zo zette Valerio Vers voor op Boy van Reede, maar zijn kopbal raakte geen doel. Tegenstander GSC/ODS probeerde het een paar keer van afstand, maar Patrick Werkhoven hoefde amper in actie te komen. In de 56-ste minuut konden de Slikkerveer-supporters weer juichen. In een hele snelle tegenaanval bereikte Cerezo Fung-A-Wing met een crossbal Chevillio Halden, die niet twijfelde en de bal meteen langs de keeper in het net liet bollen: 4-1. Daarna zakte Slikkerveer wat verder in en kwam het er nog wel geregeld uit, maar was het meteen minder gevaarlijk. In de 61-ste minuut zette Ronald Capelle voor op Chevillio Halden, maar zijn kopbal ging over. Een minuutje later lette Jesse Ringlever niet goed op toen een tegenstander in de zestien er op uit was om een penalty te versieren. Scheidsrechter Ceyhan kon niet anders dan de bal op de stip te leggen en dit buitenkansje benutte Enes Ak beheerst: 4-2. In de 67-ste minuut leek Slikkerveer weer te gaan scoren. Damion Janssen werd goed diep gestuurd door Cerezo Fung-A-Wing, maar zijn inzet verdween in het luchtruim richting Bolnes. Dertien minuten voor tijd maakt A-junior Mitchell Drogt zijn debuut in het eerste elftal, hij verving Chevillio Halden in de punt van de aanval. Daarna kregen de bezoekers nog een kans uit een vrije trap, maar die was een makkelijke prooi voor Patrick Werkhoven. Zodoende bleef het bij de 4-2 eindstand en hield Slikkerveer de drie punten op het eigen sportpark. Komende zondag 6 maart speelt Slikkerveer om 14.30 uur in het Brabantse Hank tegen Be Ready.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Ryan van Dongen, Valerio Vers, Sem Seifi (58 – Ronald Capelle), Tico ten Have, Jesse Ringlever, Damion Janssen, Robert Kosten, Cerezo Fung-A-Wing en Chevillio Halden (77 – Mitchell Drogt).