Afbeelding

Brandbrief van Buurtpreventie Bolnes

Algemeen

RIDDERKERK - Buurtpreventie Bolnes heeft een brandbrief gestuurd naar burgemeester en wethouders. Volgens het bestuur van de buurtpreventie is Bolnes aan het afglijden: “En als dit zo doorgaat wordt het net zo’n achterstandswijk als in Rotterdam.”

Het bestuur van de Stichting Buurtpreventie Bolnes maakt zich door recente ontwikkelingen ernstige zorgen over de toekomst van de wijk: “Door de willekeurige toewijzing in het huisvestingsbeleid zijn er veel Rotterdammers uit achterstandswijken in Bolnes gehuisvest. Mensen met een duidelijke andere mentaliteit. We zien meer drugsgebruik en vooral meer criminaliteit.”
Volgens het stichtingsbestuur is de verloedering met name door de vervuiling in de wijk goed zichtbaar. De ondergrondse containers hebben daar geen goed aangedaan: “Onze milieudienst merkt dit op door veel meer zwerfvuil te ruimen dan voorheen.”
Burgemeester Attema zegt in een reactie zich niet in dit beeld te herkennen. “Dit doet Bolnes geen recht. Het wordt ook niet herkend door de wijkagent en de wijkregisseur. Ook de jongerenwerkers van Facet zeggen dat het goed gaat met de jongeren van Bolnes” reageert de burgemeester op de brief, die ze overigens op dat moment nog niet onder ogen had gehad. De bij de balie afgegeven brief had de bovenverdieping van het gemeentehuis nog niet bereikt. Toegevoegd als bijlage van de brandbrief was een overzicht van de toename van de criminaliteit vanaf 2019.

Advertenties uit de krant