Afbeelding
Advertorial

Arthur Kronemeijer: thuis op het Vlietplein en nog altijd opticien aan huis

Algemeen

In het jaar 2000 begon Arthur Kronemeijer als zelfstandig opticien. Hij startte met het doen van oogmetingen in zorgcentra in Rotterdam en omstreken, waarmee hij brillen bereikbaar maakte voor mensen die niet eenvoudig naar een winkel kunnen komen.


In 2002 vestigde Kronemeijer zich met een optiekzaak aan het Vlietplein in Ridderkerk-Drievliet, maar het bezoeken van klanten buiten de deur heeft hij nooit losgelaten. “Het neemt de laatste jaren juist toe. Een groeiende groep heeft graag een opticien aan huis. Mensen moeten langer zelfstandig thuis blijven wonen, maar doen dat natuurlijk wel met gebreken. Lang niet al die ouderen hebben een zoon of dochter die ze overdag naar een opticien kunnen rijden voor het aanmeten van een nieuwe bril. Ik heb alle middelen om dat bij de mensen thuis te doen” vertelt Arthur. Collega’s die deze service niet kunnen bieden verwijzen aan huis gebonden klanten inmiddels naar hem door. Kronemeijer heeft koffertjes met alle materialen voor een professionele oogmeting. Voor de montuurkeuze doet hij altijd een greep uit zijn assortiment.
Arthur heeft de afgelopen 22 jaar ervaren dat persoonlijke aandacht op prijs wordt gesteld. “Zeker niet alleen bij de huisbezoeken. Ook in de winkel waarderen klanten het dat je de tijd voor ze neemt. Ze merken dat ik met half werk geen genoegen neem.”
Kronemeijer geeft zijn klanten niet alleen een betere blik, maar laat ze ook door de schreeuwerige reclames van de grote ketens heen kijken. “Waar je recht op hebt wordt bepaald door de wijze waarop je verzekerd bent. Kronemeijer Optiek declareert ook direct bij de zorgverzekeraar, wat ook als zeer prettig ervaren wordt. Alle service staat bij ons hoog in het vaandel.”

Het 20-jarig bestaan van Kronemeijer aan het Vlietplein wordt later dit jaar gevierd.

Advertenties uit de krant