Het gemeentelijk depot in de Gorzen
Het gemeentelijk depot in de Gorzen

Vragen voor lijsttrekkers

Algemeen

De Combinatie en RTV Ridderkerk hebben in samenspraak 25 vragen/stellingen opgesteld voor de lijstrekkers van de partijen die in Ridderkerk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.  Een deel van de vragen en antwoorden is deze week gepubliceerd in De Combinatie. De overige vragen zijn online te vinden op de site van RTV Ridderkerk: www.rtvridderkerk.nl

Het gemeentelijk depot moet weg uit de Gorzen. Dat geeft ruimte voor meer groen en haalt het vrachtverkeer weg van de toegangsweg die ook gebruikt wordt door wandelaars, trimmers en recreatieve fietsers.

Partij 18PLUS
Ja. Uitstekend idee. De spullen van de gemeente kunnen ook elders opgeslagen worden, zoals bij de nieuwe zoutloods op het industrieterrein.

PvdA-GroenLinks
PvdA-GroenLinks Ridderkerk wil het depot verplaatsen naar een plek buiten de bebouwde kom, bijvoorbeeld naar een bedrijventerrein. Dit geeft de ruimte om het park uit te breiden met meer ruimte voor wandelaars en fietsers. 

SGP
Wat de SGP betreft wordt deze grond aan de Gorzen toegevoegd als er geen behoefte meer is aan het depot. 

Echt voor Ridderkerk
Als het gemeentelijk depot makkelijk een andere plaats kan vinden waarom niet? Maar middels snelheid verlagende drempels wordt het voor wandelaars, trimmers en recreatieve fietser al een stuk veiliger. En waarom kan niet overwogen worden er een voetpad voor wandelaars aan te leggen, zodat ook zij zich veilig kunnen voortbewegen?

CDA
Als CDA Ridderkerk hebben we hiervoor eerder aandacht gevraagd. We willen onderzoeken of het financieel haalbaar is om het depot te verplaatsen, waardoor er meer ruimte komt voor groen en recreatie in de Gorzen.

Leefbaar Ridderkerk
Wij zien de noodzaak van dit plan niet. Ook is bij ons niet bekend dat wandelaars overlast zouden ervaren van aanwezig vrachtverkeer. 

Christen Unie
We steunen een dergelijk plan, maar alleen wanneer er een goed alternatief te vinden is waar bewoners er geen last van hebben, de verkeershinder niet toeneemt en wanneer dit alles financieel is te verantwoorden. 

VVD
Het gemeentelijk depot hoeft voor de VVD Ridderkerk niet per se weg uit de Gorzen. Met goede aanduidingen op de wegen aldaar en beperkte snelheid voor motorvoertuigen kan het blijven.

BURGER OP 1
Als dit een wenselijke actie is voor de gemeente maakt het ons niet veel uit. Misschien geeft juist de activiteiten die dit met zich meebrengt meer sociale veiligheid, dat zou mee genomen moeten worden in de afweging. 

Advertenties uit de krant