Drechtsteden liep stuk op HCLB (foto Ruud de Jong

Zeperd voor Drechtsteden handballers

Algemeen

RIDDERKERK - De handballers van Drechtsteden zijn zondag in Baarn tegen hun tweede nederlaag opgelopen. Tijdens een “vreemde” wedstrijd was HCLB met 31-29 te sterk. “Een onnodige nederlaag, maar daar hebben we nu niets meer aan”, was de reactie van de spelers na afloop.

Na enkele weken, waarin de wedstrijden van Drechtsteden werden afgelast, kon eindelijk weer een worden gespeeld. In Baarn stond HCLB op het programma. Ook nu werd er gespeeld in een hal waar het gebruik van hars niet is toegestaan. Een groot nadeel voor ploegen die dit gewend zijn. Wegens een corona besmetting ontbrak één van de spelmakers, Marko van Laar. Het eerste bedrijf was nog redelijk van Drechtsteden kant al zat het verdedigend niet altijd goed in elkaar. De niet altijd even gelukkig blazende scheidsrechter Saskia van der Hoef had het binnen 10 minuten al een aantal keren aan de stok met o.a. Stefan Soeteman. Dit leverde hem al snel een gele kaart en twee tijdstraffen op. Toch bleef de scoren voor rust in het voordeel van Drechtsteden (15-18) al was van goed handbal geen sprake.

Na de rust werd geprobeerd de bakens te verzetten met helaas een negatief effect. HCLB greep de macht en liep over de gasten heen naar een voorsprong (24-22). Drechtsteden ging steeds meer tegen zich zelf spelen en dit mondde uit in zeer rumoerige laatste (10) minuten. “We laten ons teveel uit het spel halen. We moeten ons niet laten provoceren en accepteren wat de scheidsrechter bepaald. Natuurlijk lastig, maar op deze manier komen we niet verder”, memoreerde Stefan Soeteman na afloop van de met 31-29 verloren wedstrijd. Soeteman sprak over een vreemde wedstrijd in een vreemde competitie. Hierin is het verschil in aantal gespeelde wedstrijden groot en er heel makkelijk wordt afgezegd om te spelen. “Sommige tegenstanders hebben we al twee keer gehad terwijl we andere nog niet ontmoet hebben. Ook is het afwachten tot vlak voor tijd of een wedstrijd ook door gaat. Deze wedstrijd maar gauw vergeten en donderdag en zaterdag de teleurstelling van zondag van ons af spelen”.

Donderdagavond staat de inhaalwedstrijd (20.45 uur) tegen de Meeuwen op het programma. Zaterdagavond komt dan om 20.20 uur Gemini op bezoek. Beide wedstrijden worden in de eigen Reyerhal afgewerkt.