Marco Oosterwijk
Marco Oosterwijk

Marco Oosterwijk aan de slag als verkenner

Algemeen

RIDDERKERK/MAASSLUIS - Marco Oosterwijk start deze week verkennende gesprekken met alle politieke partijen die vorige week in de gemeenteraad van Maassluis zijn gekozen. Doel van deze verkenning is het vinden van een basis voor een nieuwe coalitie in Maassluis. Oosterwijk is door de grootste partij in de gemeenteraad, het CDA, gevraagd de verkenning te doen.

Marco Oosterwijk is nu nog namens de SGP wethouder in Ridderkerk en daarvoor was hij dat in Krimpen aan den IJssel. Hij kent daardoor de gemeentelijke politiek goed. Als wethouder financiën, ruimtelijk beleid en wonen heeft hij inzicht in de uitdagingen waar gemeenten de komende jaren voor staan. 

Deze week start Oosterwijk de gesprekken met alle gekozen partijen. De partijen krijgen dan de gelegenheid om de verkiezingsuitslag te duiden en hun ideeën op tafel te leggen. De verkenning moet uiteindelijk leiden tot een advies welke partijen samen een coalitie kunnen vormen. 

Oosterwijk liet al voor de verkiezingen weten dat hij zich niet beschikbaar is voor een nieuwe periode als wethouder in Ridderkerk. 

Advertenties uit de krant