Het echtpaar Van Gils-Plune is 65 jaar getrouwd
Het echtpaar Van Gils-Plune is 65 jaar getrouwd

Briljanten huwelijk

Algemeen

RIDDERKERK - Maandagmorgen kon burgemeester Attema het echtpaar Van Gils-Plune feliciteren met hun briljanten bruiloft. Een dag eerder was het precies 65 jaar geleden dat ze elkaar in Rotterdam eeuwig trouw beloofden.

In de Maasstad leerden ze elkaar kennen op de dansvloer. De jonge Van Gils leerde als ervaren dansen de eerste stapjes aan beginners, waarvan zijn toekomstige bruid er één was. Ook zij bleek talentvol. Als danspaar zijn ze herhaaldelijk in de prijzen gevallen.
Het paar kreeg de eerste woning van scheepswerf Gusto in Schiedam, waar de heer Van Gils voor werkzaam was. Zijn specialisme bracht hem naar bijna alle scheepswerven in Ridderkerk. Tot haar huwelijk was mevrouw Van Gils werkzaam voor Koloniehuizen in Ellecom en Egmond aan Zee. Hun eerste eigen woning had het paar in Strijen. Dat ruilden ze 26 jaar geleden in voor een penthouse aan de Spuistraat in Bolnes, waar de broer van Van Gils destijds als huismeester werkzaam was.
Hun danshobby bleven ze hier nog vele jaren beoefenen. Tot op hoge leeftijd hebben ze actief meegedaan met de dansclub voor senioren in Drievliet. Een tweede hobby beoefenen ze nog steeds. Ze mogen graag als gast aanschuiven in het restaurant van het Máximacollege, waar ze het prachtig vinden om mee te maken hoe er leerlingen doorgroeien naar mooie banen.

Advertenties uit de krant