Drechtsteden in de wachtkamer

Algemeen

De Drechtsteden handballers zitten na het verlies in de laatste competitiewedstrijd, waar de tweede plek had kunnen worden veilig gesteld, in de wachtkamer. Het treffen met concurrent D.W.S. werd met 33-35 verloren. Waar Drechtsteden alle 20 wedstrijden heeft afgewerkt moet D.W.S. er de komende week nog twee spelen en heeft maar twee punten achterstand.
Nadat de wedstrijd, na een indrukwekkende minuut stilte, begon ontspon zich een spannende wedstrijd. Drechtsteden kwam goed uit de startblokken 4-1 maar ging daarna enkele malen opzichtig in de fout en stond het na 5 minuten alweer 4-5. In een meeslepend gevecht, waarbij scheidsrechter van Heeckeren van Brandenburg zijn handen vol had, hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Tot aan de rust bleven beide ploegen elkaar flink op de huid zitten (19-19). Net als in de eerste helft kwam Drechtsteden sterk uit de kleedkamer en liep uit naar een 24-21 voorsprong. Maar opnieuw lukte het de Schiedammers om het tij te keren (24-25) en was de wedstrijd weer geheel open. De strijd werd hectischer waarin de scheidsrechter zijn handen vol had. (Na afloop was iedereen er overtuigd dat op zo’n wedstrijd er eigenlijk twee scheidsrechters hadden moeten staan.) Drechtsteden kwam op 28-26 en 30-32 maar kon de genadeslag niet toedienen. Na een tijdstraf voor Erkelens en D.W.S. kwam op 32-34. Erkelens kreeg zijn derde tijdstraf, dus rood, waarna het, ondanks verwoede pogingen van de thuisploeg, niet meer lukte om de achterstand om te buigen. Het werd een 33-35 nederlaag.