Afbeelding
Foto:

Ribad zet kampioenen in het zonnetje

Algemeen

In het bijzijn van het grootste deel van de badmintonvereniging Ribad ontvingen de spelers van team 1: (Tamara Werson, Saida Lapre, Sarina Wesseling-Lapre, Sabar Lapre, Erwin Hartung, Martin Oosterwijk en Rick van Tol) uit handen van de trotse voorzitter Ron Velthuizen, de inmiddels traditionele Ribad beker, die bij het behalen van een kampioenschap hoort!
Ribad 1 was in seizoen 2019/2020 van de 3e naar de 2e divisie gepromoveerd, het seizoen 2020/2021 was door bekende redenen na vier wedstrijden stopgezet. Het idee voor het seizoen 2021/2022 was dat handhaving een mooi streven zou zijn, echter gedurende de competitie ging het steeds beter en op de allerlaatste speeldag was het kampioenschap een feit!! De laatste wedstrijd werd met 8-0 gewonnen en vervolgens was het afwachten wat de concurrent, die later op deze speeldag moest spelen, zou doen. Zij bleven in gebreke met als gevolg: Ribad 1 Kampioen en daarmee promotie naar de 1e divisie!

Top 30
Door deze promotie heeft de Ridderkerkse badmintonclub een team in de top 30 van Nederland op het een na hoogste niveau. Een fantastisch resultaat, waarbij de club dank uitspreekt voor hoofdsponsor “Noort en De Vries” voor de steun de afgelopen jaren en gelukkig ook in het nieuwe seizoen!
Daarnaast heeft Ribad veel enthousiaste spelers, vrijwilligers en bestuursleden, met elkaar maken zij de vereniging tot wat het nu is en iedereen is welkom. De voorzitter sloot zijn praatje, net als na het seizoen 2019/2020, af met de zin: “Volgend jaar weer!”

Advertenties uit de krant