Afbeelding

Opening Donckse Landgoedwinkeltje

Algemeen

Op zaterdag 14 mei introduceert Stichting Het Huys ten Donck een nieuw gezicht op de Buitenplaats. Als nieuwe Wijkchef van Rechtstreex, eigenaar van De Stoverij en ondernemer, presenteert Marten van Welie zich, met direct ook een Openingsproeverij in het Tiendgebouw, waar hij zijn eerste productenassortiment als begin voor de toekomstige ‘Donckse Landgoedwinkel’ wil laten zien. 

Zoals bekend is het al geruime tijd de wens van Stichting Het Huys ten Donck om in het Tiendgebouw een Landgoedwinkel te ontwikkelen, en hebben de stichting en Marten elkaar op het juiste moment gevonden met hun gezamenlijke visies. In de toekomst wil Marten op deze prachtige locatie in het Tiendgebouw op de binnenplaats van Het Huys ten Donck graag het assortiment uitbreiden en uitgroeien tot een heuse landgoedwinkel, met voornamelijk eerlijke en duurzame producten uit de eigen regio. Op 14 mei zal Marten, tijdens de Openingsproeverij dan ook direct een aantal leveranciers presenteren waar hij mee gaat samenwerken. 

In de Donckse Landgoedwinkeltje begint Marten met een assortiment van onder andere kaas, wijn, worst, allerlei soorten jam, diverse vruchtensappen en siropen, honing en nog vele andere lekkernijen. De producten hebben allen gemeen dat ze op een eerlijke en duurzame manier zijn geproduceerd. 

In het pand van de landgoedwinkel startte de Stichting het afgelopen jaar al met een afhaalpunt voor de lokale producten van Rechtstreex. Het idee is om het afhaalpunt langzamerhand te gaan integreren met een uitgebreidere landgoedwinkel waardoor de klanten van Rechtstreex direct kunnen profiteren van ruimere openingstijden maar ook een breder assortiment. 

Binnenkort is Het Huys ten Donck ook goed bereikbaar met de watertaxi vanuit bijvoorbeeld Rotterdam of Dordrecht. Ook zal op den duur de stichting met meer kleine rondvaartboten gaan samenwerken. 

Marten van Welie is al eigenaar van De Stoverij. Met dat bedrijf richt hij zich op eerlijk en duurzaam stoofvlees van koeien die groot zijn gebracht in Nieuw-Lekkerland. 

De Openingsproeverij van het landgoedwinkeltje vindt plaats op zaterdag 14 mei. Deze ‘opening’ wordt omlijst met een mini-fair. Bezoekers kunnen die dag kennismaken met alle producten en er is een foodtruck die drankjes en een patatje stoofvlees serveert. Ook zijn er deze dag Oud-Hollandse spelletjes voor de kinderen.

Kijk voor de volledige openingstijden op de Instagram of Facebookpagina van Het Huys ten Donck en/of de Donckse Landgoedwinkel.

Advertenties uit de krant