Afbeelding

Bijenlandschap Fotowedstrijd

Algemeen

REGIO - De fotowedstrijd BIJenlandschap wordt al voor het zevende jaar op rij gehouden. Tot vorig jaar stond deze alleen open voor de regio Leiden; nu is de opzet veel groter. Voor het eerst kunnen ook inwoners van IJsselmonde meedoen. 

Van 14 mei tot 14 juni kan iedereen zijn of haar prachtigste foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Wie meedoet aan deze fotowedstrijd heeft de kans om een mooie prijs te winnen. Een enthousiaste en deskundige jury zal de prijswinnaars bepalen.

Rob Berkers, projectleider van Bijenlandschap IJsselmonde: ,,Met gemeenten en natuurorganisaties op IJsselmonde bouwen wij aan een aaneengesloten bloemrijk netwerk. Dit is goed voor de bestuivende insecten en daarmee voor andere kleine dieren en vogels die deze insecten eten, kortom voor gezonde natuur. Ook op andere plekken in Zuid-Holland gebeurt dit.”

Om tot een goed bijenlandschap te komen is het belangrijk dat gemeenten en natuurorganisaties het juiste beheer voeren en slimme maatregelen nemen, maar Rob Berkers benadrukt dat iedereen een steentje kan bijdragen: ,,We hopen dat de inwoners van IJsselmonde enthousiast worden om hun eigen tuin of hun eigen balkon bijvriendelijker te maken. De fotowedstrijd kan hierbij helpen. We gebruiken de ingezonden foto’s voor communicatie-uitingen van Bijenlandschap IJsselmonde en andere bijenlandschappen. Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier de versterking van de bijenlandschappen.”

Via www.BijenlandschapIJsselmonde.nl vindt men een link naar de online-wedstrijdpagina. Hier kan men de spelregels lezen en een foto uploaden. 

Advertenties uit de krant