Marco van Rijn en voorzitter Ramon de Borst.
Marco van Rijn en voorzitter Ramon de Borst. Foto:

Marco van Rijn hoofdtrainer bij Rijsoord

Algemeen

Het is voor VV Rijsoord een vreemd en op sportief gebied teleurstellend seizoen geweest. Ondanks de goede intenties is het de staf en spelersgroep niet gelukt om aan de degradatie te ontkomen. Dat is nooit leuk en heeft uiteindelijk ook geleid tot een groot aantal mutaties in de huidige selectie. Al met al heeft dit ook geleid tot een hernieuwde evaluatie met hoofdtrainer Clemens Bastiaansen. Clemens en de TC zijn tot de conclusie gekomen, ondanks een eerdere intentie om het komend seizoen met elkaar verder te gaan, dat de wegen na dit seizoen toch gaan scheiden. 

“Dat is spijtig want de waardering voor de mens en trainer is groot. Toch zal de samenwerking met Clemens Bastiaansen zich beperken tot 1 seizoen. Ook assistent-trainer Harold van der Ent heeft alsnog besloten om de club na dit seizoen te gaan verlaten. Beide mannen worden in ieder geval hartelijk bedankt voor hun inzet bij onze club en wensen we uiteraard veel succes toe bij hun volgende uitdaging”, zegt co-voorzitter Gerda Kranendonk. 

Het is snel gelukt om een nieuwe trainer te vinden voor het eerste elftal. Marco van Rijn zal zich de komende twee seizoenen als hoofdtrainer aan de club verbinden. En zo keert een voor de club bekende trainer na twee seizoenen weer terug op het kraaiennest. 

“In zijn eerdere interim periode heeft hij binnen de club een prima indruk achtergelaten en werd een ophanden zijnde contractverlenging door tussenkomst van Spijkenisse op het laatste moment gedwarsboomd. De contacten met Marco zijn altijd uitstekend gebleven. Hij gaat met enthousiasme de uitdaging aan om van Rijsoord weer een stabiele eerste klasser te maken. Hij zal dat in ieder geval samen gaan invullen met William Rijsdijk. De huidige assistent die ook het komende seizoen graag deel blijft uitmaken van de technische staf”, aldus Gerda Kranendonk.  

Advertenties uit de krant