De betonnen bak van de eerste onderdoorgang ligt er nu.
De betonnen bak van de eerste onderdoorgang ligt er nu.

Eerste deel fietstunnel IJsselmondse Knoop is klaar

Algemeen

Het eerste deel van de fietstunnel onder de IJsselmondse Knoop is vrijwel klaar. Maar het duurt nog een jaar voordat fietsers er gebruik van kunnen maken.

De IJsselmondse Knoop wordt aangepast aan het steeds grotere aantal personenauto’s en vrachtwagens dat hier passeert. Voor fietsers wordt er een veilige onderdoorgang gebouwd.
Voordat deze onderdoorgang klaar is, wordt het fietsverkeer tussen Ridderkerk en Barendrecht met een grote boog om de werkzaamheden heen geleid. De route wordt met borden aangegeven. Er staan op strategische plaatsen ook verkeersregelaars.

(Verhaal gaat verder na de video.)


Een aantal mensen bleek de afgelopen dagen te denken dat de omleiding niet voor hen gold. Ze klommen over betonnen afzettingen heen om toch de kortste weg te kunnen nemen. Inmiddels is er zo veel graafwerk geweest, dat dit geen zin meer heeft.

Wegverkeer
Het afgelopen weekend is de aansluiting van de Verbindingsweg op de IJsselmondse Knoop vernieuwd. Het autoverkeer rijdt nu over het eerste deel van de fietstunnel heen. Verkeer vanaf de A15 rijdt voortaan rechtdoor de Verbindingsweg op.

Tot en met 6 juni moet het autoverkeer rekening houden met een aantal werkzaamheden.
Tot en met 3 juni is er eenrichtingverkeer op de Verenambachtseweg. De weg is alleen in te rijden vanaf de IJsselmondse Knoop.
Van 23 mei tot en met 6 juni zijn er heiwerkzaamheden vanaf de Rijksstraatweg.
Er is een weekendafsluiting van vrijdag 27 mei 21 uur tot en met maandag 30 mei 5 uur. Het asfalt wordt dan vervangen.
Van maandag 30 mei tot en met 6 juni zijn er ’s nachts rijstroken dicht. Omwonenden moeten rekening houden met verkeersoverlast.
Van zaterdag 4 juni 19 uur tot en met zondag 5 juni 12 uur is de IJsselmondse Knoop afgesloten .

Op 7 juni is het grootste deel van de overlast voorbij. De Verenambachtseweg is weer bereikbaar. De werkzaamheden op het grote kruisingsvlak zijn voltooid. Tot het eind van het jaar wordt er nog gewerkt aan de onderdoorgang Verenambachtseweg.

Fietsers
Voor het autoverkeer is na 7 juni het grootste deel van de overlast voorbij. Aan het eind van het jaar is voor dit verkeer zelfs alles klaar. Het project is dan echter voor fietsers nog niet gereed.
Het eerste deel van de onderdoorgang voor fietsers ligt er nu. Maandag maakte deze krant met vertegenwoordigers van de projectorganisatie een wandeling voor de tunnel. Er is echter nog geen aansluiting op andere fietspaden. Die komt er pas als het tweede deel van de onderdoorgang klaar is. Die wordt de komende maanden aangelegd onder de Verenambachtseweg. Als alles volgens plan blijft verlopen is deze onderdoorgang precies over een jaar klaar. Dat is ook het laatste onderdeel van de vernieuwing van de IJsselmondse Knoop.
www.nieuwreijerwaard.eu

Het verleggen van de Verbindingsweg tijdens het afgelopen weekeinde. Links de onderdoorgang.

Advertenties uit de krant