Er zijn dit weekend tal van prachtige kunstwerken te bekijken.
Er zijn dit weekend tal van prachtige kunstwerken te bekijken.

Dit weekend kunstroute Ridderkerk

Algemeen

Dit weekend, 21 en 22 mei, vindt sinds twee jaar de Kunstroute in Ridderkerk weer plaats. Vele Ridderkerkse kunstenaars zullen hun werk tentoonstellen. Er zijn meerdere clusterlocaties, maar ook kunstenaars die vanuit huis exposeren. Men kan terecht tussen 11 tot 17 uur.

Kunsthandel Jan Kooijman doet voor het eerste mee aan de kunstroute. Drie jaar geleden opende hij zijn pand aan de Koninginneweg 57, waarin hij kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw tentoonstelt. 

Jarenlang had Jan Kooijman met zijn kunsthandel een galerie aan huis. Nu presenteert hij sinds 2019 zijn schilderijen in een omgebouwd winkelpand aan de Koninginneweg in Ridderkerk. De Ridderkerker heeft zich toegelegd op het kopen en verkopen van Nederlandse schilderijen uit de periode 1800 tot 1930. “Dan praat je over het begin van de romantische school en de Haagse school” licht hij toe. Kooijman begon met het verzamelen van deze schilderijen in 1973. Het vormde de basis van de kunsthandel

‘’In de voorruimte komt voor de kunstroute, werk van Bea Verveer te hangen”, vertelt Kooijman. ,,Omdat het werk van Bea vooral abstract is, is de tegenstelling met de werken die ik heb hangen, extra groot en interessant voor de bezoekers.”

Bea Verveer is evenals Jan Kooijman, geen onbekende in Ridderkerk. Verveer heeft (inter)nationaal geëxposeerd en heeft verscheidene prijzen gewonnen. Zij heeft zich in eerste instantie gespecialiseerd in portretschilderen en heeft later ook abstracter werk aan haar portfolio toegevoegd.

Galarie Imspa aan de Scheepmakerstraat 23, paviljoen Struis aan De Schans 2 en Bezoekerscentrum de IJsvogel aan de Waalweg 9a, zijn ook clusterlocaties bij de Kunstroute.

Kijk voor alle kunstenaars en de adressen op www.kunst
routeridderkerk.nl.


Vleugels van vrede

In opdracht van Galerie Imspa maakte Liesbeth Vlasblom van Atelier Rondom Kleur twee jaar geleden met haar leerlingen “de vleugels van de vrede”. Dit werk was bedoeld voor de viering van 75 jaar vrijheid. 

De tentoonstelling bij Impa met dit vrijheidskunstwerk was al aangekondigd, maar kon uiteindelijk door corona geen doorgang vinden. De vredesvleugels worden nu alsnog getoond in het kader van de Kunstroute Ridderkerk. Galerie Imspa is één van de locaties van de Kunstroute met werken van Ada Burgerhout, Anneke Slagboom, Iris Raaijmakers, Saskia Rietveld en Joke Vonk-Schot. Bezoekers kunnen tevens een selfie maken met de kleurrijke vleugels.

Imspa is te vinden aan Scheepmakerstraat 23. 

De kleurrijke vleugels van de vrede.

Advertenties uit de krant