Damion Janssen in actie. (foto: Roelie ’t Jong)

Slikkerveer blijft steken tegen GSC/ODS

Algemeen

Op een moeilijk bespeelbaar veld kwam Slikkerveer op zondag 15 mei uit tegen het Dordtse GSC/ODS.

In de achtste minuut joeg Chevillio Halden een vrije trap hard en zuiver in de linker bovenhoek: 0-1. Helaas duurde de voorsprong maar vier minuten toen de thuisclub uit een corner met het hoofd van Lutfallah Kilic de gelijkmaker aantekende: 1-1. Daarna golfde het spel aardig over en weer. Kansen voor beide doelen. Voor Slikkerveer zag Chevillio Halden eerst een schot net over gaan en even later werd zijn inzet gepakt door de doelman. Vervelender was het geblesseerd uitvallen van Robert Kosten. Het bleef tot aan de rust 1-1.

Na de thee bleef het spel stevig, maar de goed leidende scheidsrechter had er allemaal goed het oog in. Stefan Bode moest een aantal malen redding brengen op schoten uit de tweede lijn. Slikkerveer zelf kreeg via Damion Janssen een bijna kans en het schot van de ingevallen Denno Stoffels ging naast. Pas in de slotfase, toen de krachten bij sommige spelers op leken te raken, was het de net ingevallen Cerezo Fung-A-Wing, die de bal over de keeper kreeg, maar helaas de bal niet in het doel, omdat de verdediging goed oplette. Bijna lag de bal er twee minuten voor tijd nog in aan de andere kant toen Ryan van Dongen en Valerio Vers tegen elkaar opliepen en een speler van GSC/ODS richting het doel van Stefan Bode leek te gaan. Met een uiterste print zorgden Ronald Capelle en Boy van Reede voor opluchting. Een laatste kans in deze niet al te beste wedstrijd was voor Chevillio Halden, maar zijn schot verdween in de handen van de doelman. Voor beide ploegen, die met heel veel strijd de wedstrijd waren ingegaan restte niets anders dan een gelijkspel.

Zondag speelt Slikkerveer om 14 uur thuis tegen het Zevenbergse Virtus, dat op de ranglijst tweede staat en Slikkerveer staat derde.