Ilja Lapré tekent voor Feyenoord.
Ilja Lapré tekent voor Feyenoord. Foto:

Talent Ilja Lapré kiest voor Feyenoord

Algemeen

Door Jeffrey van der Maten

Ridderkerk is een Feyenoord-speler rijker. De zesjarige Ilja Lapré sluit aan bij de onder 8 van de Rotterdamse topclub. De talentvolle aanvaller droomt van een carrière in de top van het mondiale voetbal.

Of Lapré een beetje ambitieus is? Ja, dat steekt de zesjarige voetballer niet onder stoelen of banken. “FC Barcelona, daar zou ik heel graag later willen voetballen. Dat vind ik echt een mooie club. Sergio Agüero is één van mijn favoriete spelers, maar ook Frenkie de Jong en Lionel Messi. Daar kijk ik graag naar.”

Aan het woord is Ilja Lapré, die de jeugdopleiding van Sparta verruilt voor de talentenfabriek van Feyenoord. Dat een voetballoopbaan in de jeugdtak van een betaald voetbalorganisatie in de sterren geschreven stond, werd al op jonge leeftijd bekend. Al op driejarige leeftijd kon hij dingen met een bal die op zijn leeftijd zelden vertoond werden. 

Zelfs op het consultatiebureau kregen zijn ouders te horen dat hun piepjonge zoon al aardig tegen een bal kon trappen. Toen hij zich inschreef voor Voetjebal, een speelconcept voor kinderen tussen de twee en vijf jaar, schreef oud-Feyenoorder Bennie Wijnstekers zelfs zijn naam op.

Lapré begon zijn voetballoopbaan bij Slikkerveer, maar werd al op jonge leeftijd weggeplukt door Sparta. Feyenoord is zijn volgende bestemming. Wat het spelen bij de topclub zo leuk maakt? ,”Ik vind het super leuk dat ik op een hoog niveau ga spelen”, vertelt de linksbuiten. “Bij Sparta had ik wel wat vriendjes, maar ik vind het niet per se jammer dat ik weg ga.”

Hij komt ermee uiteindelijk weer dichter bij zijn ultieme droom: doorbreken bij Feyenoord en een transfer verdienen naar FC Barcelona. “Eerst was ik niet echt supporter van Feyenoord, maar inmiddels wel. Ik ben dol op voetbal, het is leuk om lekker acties te kunnen maken en te scoren.” Tienduizenden dromende jochies redden het jaarlijks niet, een bestaan als profvoetballer. Lapré heeft echter vertrouwen dat hij het wél gaat redden. “Ja, dat denk ik wel. Ik vind dat ik voor mijn leeftijd al heel goed kan voetballen.”

Advertenties uit de krant