In Ridderkerk-West is het Repair Café al enkele jaren succesvol
In Ridderkerk-West is het Repair Café al enkele jaren succesvol

Repair Café in Bolnes

Algemeen

RIDDERKERK - In navolging van Ridderkerk-West zijn er plannen voor een Repair Café in Bolnes. Men hoopt hier spoedig mee te starten in WVS Bolnes aan de Noordstraat 255A.

In het Wijkcentrum West draait enkele jaren het Repair Café met groot succes. Elke laatste zaterdag van de maand staan de vele vrijwilligers klaar om kapotte spullen na te kijken en deze te repareren. Twee bewoners van de wijk Bolnes kwamen met het idee en hebben zich aangemeld om het Repair Café mede te organiseren. Het Repair Café is een locatie in de wijk waar je kapotte spullen kunt laten nakijken, maken of samen repareren. Het is een landelijk initiatief wat wordt geadopteerd door bewoners en organisaties. Op de locatie zijn medewerkers, gereedschap en het benodigde materiaal aanwezig om de reparaties uit te voeren. De reparaties zijn gratis, maar men mag uiteraard een vrijblijvende bijdrage doen. Gerepareerd worden onder meer broodroosters, koffiezetapparaten, föhns, speelgoed en rollators. Tijdens de reparaties kan men wachten  onder het genot van een kopje koffie of thee. Mochten onderdelen nodig zijn, dan is het de insteek dat u de benodigdheden zelf koopt (nieuw of 2de hands) en de reparatie later plaatsvindt. 

Vrijwilligers gezocht
Het voornemen is dat elke eerste vrijdag en eerste zaterdag van de maand het Repair Café plaatsvindt in het WVC Bolnes. Bent u de handige Harry of Harriette die een paar uurtjes in de maand het leuk vindt om de spulletjes te repareren en met mensen om te gaan? Of volgt u een technische opleiding en zoekt u een plek om wat u heeft geleerd in de praktijk uit te voeren? Meld u nu aan, dan kan het Repair Café snel van start.
Voor aanmeldingen of meer informatie neem contact op met Facet Ridderkerk, Eveline Freling via sociaalmakelaar@facetridderkerk.nl of telefonisch 06  5261 6230 (maandag t/m donderdag).

Advertenties uit de krant