De theatergroepen Close Act en Bencha zorgen op 18 juni voor spektakel
De theatergroepen Close Act en Bencha zorgen op 18 juni voor spektakel

“Theatro Spectaculo” op het Koningsplein

Algemeen

RIDDERKERK - Zaterdag 18 Juni “ Dan gebeurt het in hartje Ridderkerk…” Deze slogan was in de afgelopen weken samen met “Dan gaat het bruisen op het Koningsplein” te zien op talloze plekken in Ridderkerk. Het riep vraagtekens op en speculaties. Maar deze week wordt het al langzaam duidelijk wat er staat te gebeuren.

De mensen achter de het verhaal zijn Cees van Veen, centrummanager van BIZ Winkelhart Ridderkerk en Ruud Scheenjes, marketing en communicatie van dezelfde organisatie. Zij pakten het initiatief om weer een groots evenement neer te zetten onder de titel “Theatro Spectaculo”. Na bijna twee jaar geen evenementen, met uitzondering van het succesvolle “Lekker Ridderkerk”, te hebben mogen organiseren in verband met Corona is het bloed extra sterk gaan stromen om weer iets moois te bedenken. Het winkelhart heeft ook voor Corona er al voor gekozen om elk jaar iets te doen waar een kunstzinnig element in zit, maar wel voor een groot publiek. Ruud Scheenjes, die al bij vele evenementen betrokken was met o.a. de befaamde Koningspleinfestijnen, herinnerde zich dat de “Cirque du Soleil”-achtige onderdelen in dit festijn grote belangstelling hadden en zeer gewaardeerd werden. Het werd on-Ridderkerks genoemd. Daarom werd nu gezocht naar een vergelijkbaar iets. En dat werd gevonden bij de inmiddels wereldvermaarde theatergroepen Close Act en Bencha. Op zaterdag 18 juni zullen de artiesten van deze straat- en luchtacrobaten theatergroepen voor verbazing, fascinatie en verwondering zorgen met verrassende optredens. In de middag zullen er acts door het winkelhart trekken, maar de grote show zal ’s avonds plaatsvinden op het Koningsplein.

Gezellig samenzijn
Met deze Cirque du Soleil achtige show wordt de afsluiting van een tijdperk gevierd waarin de winkeliers en horeca beperkt waren in hun ondernemen. Met de show wil het winkelhart dankzeggen aan alle klanten die hen trouw zijn gebleven in deze lastige periode. Naast de show van Close Act en Bencha zal Happy Sound zorgen dat het Koningsplein nog lang blijft bruisen voor een gezellig samenzijn.

Theaterfamilie
Close Act en Bencha komen beiden voort uit één theaterfamilie. Ruim 25 jaar geleden startte Hester Melief de theatergroep Close Act, een samenvoeging van Close en Insect tot CLOSECT, later omgevormd tot Close Act. Zij was geïnspireerd door haar moeder Jeanne Melief die een straattheatergroep had onder de naam “Mangs Masked Theater” en veelal dieren zoals vlinders en insecten uitbeelden op stelten. Hester vormde met de jaren een hecht team om haar heen en groeide uit tot een veel gevraagde theatergroep die de gehele wereld over gaat. Zij traden op in o.a. Dubai, Rio de Janeiro, Melbourne en uiteraard alle landen in Europa. Voor de show van Ridderkerk komen ze net terug van een optreden in IJsland. Theatergroep Bencha is opgericht door de zus van Hester, Rachel Melief. Rachel. Haar groep is gespecialiseerd in luchtacrobatiek en het nieuwe fenomeen Wall-dancing. Ook doen zij uitvoeringen vanuit doeken of hangende in een cilinder aan een hoge kraan.

Afbeelding

Advertenties uit de krant