Chevillio Halden  scoorde twee keer
Chevillio Halden scoorde twee keer Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer klaar voor finale

Algemeen

RIDDERKRK - Op Tweede Pinksterdag speelde Slikkerveer haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het eigen sportpark tegen Dubbeldam. Voorafgaande aan dit duel was Slikkerveer al zeker van nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse, maar stond de tegenstander nog niet vast.

In de stromende regen werd afgetrapt en meteen trok Slikkerveer ten aanval. In de tweede minuut leek Chevillio Halden de score al te openen, maar hij werd buitenspel gegeven, waardoor het feestje niet doorging. In de vijfde minuut was het bij de eerste de beste aanval van Dubbeldam wel raak. Van buiten de zestien schoot Jordy Wouters hard en laag binnen: 0-1. Een paar minuten later kreeg Slikkerveer meerdere kansen op rij om de achterstand ongedaan te maken. Eerst was het Cerezo Fung-A-Wing, die op aangeven van Chevillio Halden zijn inzet van dichtbij nog net tegengehouden zag worden door keeper Van Pelt. Ronald Capelle stond oog in oog met doelman Van Pelt, maar ook nu wist de doelman te redden. In de 18e minuut werd het harde werken van Slikkerveer beloond met de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd bij de eerste paal slim bij de eerste paal binnen getikt door Cerezo Fung-A-Wing: 1-1. Tien minuten kwam Slikkerveer zelfs al op voorsprong. Een aanval over meerdere schijven belandde in de zestien bij Chevillio Halden, die de bal beheerst binnen schoot: 2-1. In het restant van de eerste helft zag Patrick Werkhoven nog een afstandsschot van Dubbeldam naast gaan en kreeg Valerio Vers nog de kans om een vrije trap op doel te vuren, maar stond Van Pelt weer op de juiste plek, dus dat ging niet door.

Initiatief
In de tweede helft trok Slikkerveer het initiatief meteen weer naar zich toe. In de tweede minuut was Chevillio Halden naar binnen getrokken en schoot hard in de korte hoek. Van Pelt kon de bal nog net naast tikken. Daarna volgde een periode met veel balbezit voor Slikkerveer, maar weinig uitgespeelde kansen. Pas in de 59-ste minuut wist Cerezo Fung-A-Wing met een boogballetje Robert Kosten te bereiken. Die bedacht zich niet en haalde meteen hard uit. Van Pelt raakte de bal de nog wel, maar niet voldoende om de 3-1 te voorkomen. Twee minuten later kroop Dubbeldam toch nog weer iets dichterbij, want vanaf de rand van de zestien werd Patrick Werkhoven verschalkt met een boogbal in de verre hoek: 3-2. Even later redde Patrick Werkhoven knap op kopbal uit een corner van Dubbeldam. Daarna was het Slikkerveer dat weer veelvuldig de aanval zocht. In de 65-ste minuut werd Cerezo Fung-A-Wing centraal aangespeeld. Met een prima pass stuurde hij Chevillio Halden de diepte in. Oog in oog met de uitkomende doelman stiftte Chevillio Halden keurig de 4-2 binnen. De wedstrijd was daarmee zo goed als gespeeld. Slikkerveer kreeg nog meerdere kansen om de score verder uit te bouwen, maar het ontbrak aan scherpte in de afronden. Chevillio Halden zag zijn inzet in het zijnet belanden, Michtell Drogt kopte over het doel, Robert Kosten schoot naast en Bas Mulder kwam net te kort om de doelman te verrassen. Het bleef zodoende 4-2, waardoor de ploeg van trainer Driss El Akchaoui op de derde plaats eindigde in de derde klasse B.

Komende zondag 12 juni wacht voor Slikkerveer een beslissingswedstrijd op neutraal terrein tegen het Haagse Laakkwartier, dat als twaalfde was geëindigd in de tweede klasse D. De winnaar van deze beslissingswedstrijd speelt komend seizoen in de tweede klasse. Doordat Slikkerveer komend seizoen de overstap maakt naar de zaterdag zou het bij winst ook in de zaterdag tweede klasse kunnen gaan uitkomen.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Ryan van Dongen, Damion Janssen (80 – Tico ten Have), Valerio Vers (65 – Steven de la Rambelje), Ronald Capelle (65 – Sem Seifi), Jesse Ringlever, Robert Kosten, Chevillio Halden (80 – Bas Mulder), Mitchell Drogt en Cerezo Fung-A-Wing (75 – Aaron Plaizier).