Afbeelding

Nina: Sick Jagger

Algemeen Column

“Stop! Stop! Stop!”, horen mijn vriend en ik vanuit de Arena komen terwijl we een grote patat naar binnen staan te werken. “Nou, dat gaat ook niet goed”, zeg ik met een droge toon. We staan even snel wat te eten, voordat we het Rolling Stones concert gaan bijwonen in Amsterdam. De rest van de familie wist een tafel te bemachtigen in een restaurant waar we naartoe liepen toen de patat op was.

Nog geen vijf minuten later kwam het bericht binnen. “Stones afgelast”, zegt mijn vader met een hele droge toon. We geloven het niet en denken dat het een grap is van mijn tante die het appt naar mijn vader. Totdat er iemand naar onze tafel toe kwam, die hetzelfde zei. Het zal toch niet waar zijn? Ik pak mijn telefoon erbij en ga op onderzoek uit. En ja hoor, een Twitter bericht van de Arena zelf dat Mick Jagger positief getest is op Corona en dat het concert helaas is afgelast.

Naar de Rolling Stones gaan met de familie is bij ons al jaren een traditie waaraan ik zelf nu twee keer heb meegedaan, ondanks één mislukte poging. Velen met ons, want ook voor de super fan Corry was het een traditie om de Stones te zien overal waar ze naartoe gingen. Helaas kan ze niet bij het nieuwe concert zijn op 7 juli, maar dankzij onze jongens van het televisieprogramma Even tot Hier kan ze nu naar het concert in Brussel, waardoor ze de oude rocksterren niet hoeft te missen. Ze kan Frans Bouwer nu in ieder geval afslaan.

Het is bijzonder om te zien hoe muziek iets met ons doet als collectief. Artiesten brengen mensen samen op een manier dat anders niet zou kunnen of lukken. Het is een gift die ze onbewust hebben gekregen en vaak niet eens door hebben dat ze die magie hebben. En zelfs deze oude rocksterren krijgen het nog voor elkaar om generaties met elkaar samen te brengen en een onvergetelijke ervaring te geven.

Ondanks vele meningen dat ze te oud zijn of niet (meer) kunnen zingen, is het een herinnering en ervaring die velen van ons altijd bij zal blijven. Het gaat niet alleen om een hoge noot kunnen halen, waar het tegenwoordig bij artiesten vooral om gaat, maar het gaat om je nalatenschap die gedeeld gaat worden met toekomstige generaties.

Advertenties uit de krant