Afbeelding

Siem den Besten wint Oudelande jeugd open

Algemeen

RIDDERKERK - Het is Siem den Besten gelukt om het jeugd open tennistoernooi van d’ Oudelande te winnen. De Abbenbroeker kreeg het echter niet cadeau. In een poule van 5 werd er hard gestreden tussen den Besten, Mats Vermeeren en Thijmen Engelaan. Zij waren duidelijk de besten in de poule en verloren maar 1 wedstrijd.

Daarnaast hadden zij even veel sets gewonnen en een nederlaag tegen elkaar geleden zodat ook onderling resultaat niet van toepassing was. Er moest dus uiteindelijk naar het aantal gewonnen en verloren games worden gekeken om te bepalen wie de titel won. Den Besten bleek hierin de beste score te hebben gehaald en werd zodoende eerste voor Vermeeren en Engelaan.

Vanuit Oudelande was er ook talent aanwezig. In de categorie 10 tot 12 jaar wist Oudelande speler Mischa Willems zich knap door de poulefase heen te slaan. In deze categorie wordt in een kleiner veld gespeeld met andere telling. Willems had in de finale een zware kluif aan Chenaya Schoone. De eerste set ging knap naar Willems maar Schoone won overtuigend de 2e set. De allesbeslissende set ging uiteindelijk naar Willems. Via een 4-2 0-4 7-4 overwinning mocht Willems de beker in ontvangst nemen.

Overige resultaten:

Jongensdubbel t/m 17: 1) Vincent van Kekem/ Bram Theunisse, 2) Jim van Bergen/Dani Debidin

Jongensenkel t/m 14: 1) Dani Debidin, 2) Cas van den Berg

Groen 2: 1) Iljas Amzi, 2) Michiel Taylor

Advertenties uit de krant