Een zwartkop in het Waalbos
Een zwartkop in het Waalbos

Avondwandeling in het Waalbos

Algemeen

RIDDERKERK - Stichting Natuurbeheer Waalbos organiseert op dinsdagavond 5 juli een natuurwandeling door het Waalbos. Vanaf ca. 22.00 uur wordt er met een gids gewandeld totdat het donker wordt.

In het Waalbos is nu veel te zien en te horen. De meeste zangvogels hebben inmiddels jongen. De vleermuizen vliegen al weer en ook nachtvlinders zijn actief. In de schemering kan men de veenmol, de sprinkhaanzanger, de rietzanger en de sprinkhaanzanger horen. Ook de kruiden zijn weer volop aanwezig en staan in bloei. Tijdens de wandeling kan men dus van alles tegenkomen. De excursie start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis maar een donatie welkom. Aanmelden is verplicht en kan via: info@onswaalbos.nl. Voor andere activiteiten van de stichting kan men kijken op: www.onswaalbos.nl.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

Advertenties uit de krant