Afbeelding
Ingezonden mededeling

Thuiszorg in Ridderkerk

Algemeen

Als je naaste de diagnose dementie krijgt, wil je hem of haar natuurlijk het liefst zo lang mogelijk thuis blijven verzorgen. Maar naarmate de dementie vordert, kan je naaste steeds minder dingen zelf doen en is het mogelijk dat zijn of haar karakter ook verandert. Hij of zij kan angstig, depressief, argwanend en zelfs agressief worden. En misschien accepteert je naaste jouw hulp helemaal niet, omdat hij of zij denkt alles nog gewoon zelf te kunnen. 

De zorg wordt hierdoor steeds zwaarder en op een gegeven moment kun je het waarschijnlijk niet meer alleen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Thuisorganisatie Zuster Jansen legt uit welke zorg je naaste in Ridderkerk kan krijgen.

De juiste zorg wanneer je het nodig hebt

Is de zorg te zwaar voor je geworden en heb je op korte termijn hulp nodig? Bij veel thuiszorginstellingen moet je lange tijd wachten tot je naaste de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Bij Zuster Jansen kun je meteen terecht voor particuliere thuiszorg. De zorg voor je naaste kan namelijk al binnen enkele uren worden geregeld. 

Jij en/of je naaste bepalen zelf hoe de zorg eruit komt te zien. Zuster Jansen zorgt ervoor dat er een vast team met gespecialiseerde zorgverleners klaar staat. Routine en regelmaat zijn namelijk belangrijk voor mensen met dementie. 

Vergoeding zorg uit persoonsgebonden budget

Particuliere thuiszorg of 24-uurs zorg is helaas niet gratis en moet je zelf betalen. Maar misschien kun je de kosten voor een deel vergoed krijgen vanuit het persoonsgebonden budget (PGB) van je naaste. Je mag dit budget namelijk gebruiken om kosten voor zorg voor je naaste mee te betalen.

Wil je meer weten over zorg en dementie in Ridderkerk? Vul dan het contactformulier in op de website van Zuster Jansen of neem telefonisch contact op. 

Advertenties uit de krant