Een waterschorpioen
Een waterschorpioen

Waterbeestjes scheppen in het Waalbos

Algemeen

RIDDERKERK - Zaterdag 20 augustus gaat Stichting Natuurbeheer Waalbos waterbeestjes scheppen met kinderen. 

In het water van het Waalbos leven verschillende waterbeestjes: vissen, slakken, kevertjes, mijten, watervlooien, kreeftachtigen (pissebedden, vlokreeftjes, kreeften) en larven van allerlei insecten, zoals libellen, waterjuffers, kevers, vliegen, muggen. En natuurlijk ook waterplanten. “We zullen eerst zelf gaan vissen met netjes en daarna uitzoeken wat we gevonden hebben. We gaan kijken of we ook de waterkwaliteit kunnen bepalen met de kit van Natuur en Milieu” vertellen de organisatoren van de kinderactiviteit.

Het programma start om 10.00 uur vanuit bezoekerscentrum De IJsvogel aan de Waalweg (naast de molen). Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht, want er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. Begeleidende ouders zijn ook welkom. Aanmelden kan via: info@onswaalbos.nl

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. 

Advertenties uit de krant