Op 17 september wordt er weer geroeid op de Waal voor het goede doel
Op 17 september wordt er weer geroeid op de Waal voor het goede doel

Roeiwedstrijd op de Waal

Algemeen

RIDDERKERK - Op zaterdag 17 september zijn er roeiwedstrijden op de Waal in Rijsoord. Er kan voor worden ingeschreven door teams van bedrijven, verenigingen en vriendengroepen.

 “Een sportieve dag met een tikje spanning en rivaliteit, door het wedstrijdelement, maar bovenal een evenement om een mooi bedrag voor het goed doel bij elkaar te roeien” aldus de organisatoren. Ooit is besloten, in samenspraak met de Oranjevereniging Nederland & Oranje om het roeien voorafgaand aan de Gondelvaart Rijsoord te organiseren, dus één keer in de vijf jaar. Om een lang verhaal kort te maken, na twee jaar uitstel, zal er komende maand, voorafgaand aan de gondelvaart een roeiwedstrijd gehouden worden op de Waal: “Met zon, water, boten, sportiviteit en gezelligheid moet het weer lukken om van dit roeifestijn een waar feestje te maken.”

Help Eens Een Handje
De opbrengst van de roeiwedstrijd komt is evenals de voorgaande keer voor een goed doel. Dit keer hoopt men op een mooie gift voor stichting Help Eens Een Handje.
De wedstrijd op het Rijsoordse wedstrijd strekt zich uit over de afstand van één zeemijl (1.852 meter). Een team bestaat uit acht roeiers/roeisters en een stuurman of stuurvrouw. De kosten voor het inschrijven van een compleet team, dus 9 personen (bestemd voor het goede doel!) is € 500. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Bert van der Heijden: bert.van.der.heijden@upcmail.nl of 06 4612 3123.

Advertenties uit de krant