Bas Mulder wordt fel verdedigd Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer met lege handen terug uit Strijen

Algemeen

RIDDERKERK - Op zaterdag 24 september speelde Slikkerveer haar eerste competitieduel in de tweede klasse F in en tegen Strijen. Onder regenachtige omstandigheden kwamen beide teams in actie op een zwaar grasveld.

In de openingsfase van het duel was het voor beide ploegen nog aftasten. In de achtste minuut was het bij de eerste beste kans voor de thuisclub meteen raak. Net buiten de zestien kwam de bal terecht bij Wesley Luijendijk, die hard en laag in de verre hoek binnen schoot: 1-0. Slikkerveer probeerde er daarna wel uit te komen, maar bleef te ver van het doel van Strijen om echt gevaarlijk te worden. Strijen probeerde het vooral met een aantal schoten van afstand. Verder bleef het spel heen en weer golven zonder dat het echt gevaarlijk werd. In de 27-ste minuut moest Patrick Werkhoven ingrijpen en het afstandsschot van Kosta de Wit werd net over de lat getikt. Daarna kreeg Slikkerveer het overwicht, dat resulteerde in drie corners op rij, maar daar kon niet uit worden geprofiteerd. In de 33-ste minuut kwam wel de verdiende gelijkmaker. Denno Stoffels stond aan de basis van een aanval over de linkflank. Via Cerezo Fung-A-Wing kwam de bal terecht bij Bas Mulder die hard binnen schoot: 1-1. Drie minuten voor de rust dacht Slikkerveer een penalty te krijgen, na een overtreding op Chevillio Halden, maar scheidsrechter Obradovic wilde er niet van weten. Het bleef zodoende 1-1 bij de rust.

Voorsprong
In de tweede helft waren er in het begin geen kansen voor beide ploegen. In de 54-ste minuut had Chevillio Halden een prachtig alternatief aanvalsplan, want hij schoot van zo’n meter op 30 hard en hoog op doel. De bal verdween perfect in de linker bovenhoek: 1-2. Slikkerveer leek op dat moment de bovenliggende partij. Dat had het zeker geworden als Bas Mulder uit een counter in de 64-ste minuut niet net naast de verkeerde kant van de paal had geschoten. Daarna brak de 69-ste minuut aan die voor Slikkerveer zeer vervelend zou eindigen. Eerst mocht Strijen voor een corner aanleggen. Deze werd kort genomen, waarna Desi Sanderse amper aangevallen werd en de bal in de korte hoek binnen liet ploffen: 2-2. Een paar tellen na de aftrap werd Kay Berghout in stelling gebracht en met een halve omhaal verdween de bal met een stuit precies in de verre hoek in het doel: 3-2. Binnen de minuut had Slikkerveer weer op gelijke hoogte kunnen komen. Helaas gleed Michel Louwerens na het aannemen van de bal oog in oog met de Strijense doelman uit, waardoor deze eenvoudig de bal op kon rapen. In een wedstrijd waar de kansen schaars waren kreeg Cerezo Fung-A-Wing nog een kans op aangeven van Bas Mulder, maar zijn inzet mistte kracht om de keeper te verschalken. Zodoende bleef Slikkerveer met lege handen staan na haar debuut in het zaterdagvoetbal. Komende zaterdag speelt Slikkerveer om 15.00 uur thuis tegen Alexandria ’66.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Romain van Bruggen, John van Vught, Denno Stoffels (54 – Ronald Capelle), Jesse Ringlever (68 – Robert Kosten), Michel Louwerens, Ryan van Dongen, Bas Mulder, Cerezo Fung-A-Wing en Chevillio Halden (80 – Valerio Vers).