De BB Queenies komen naar Ridderkerk
De BB Queenies komen naar Ridderkerk Foto: Ch.J. Groeneveld

BB Queenies speelt live in Bluezy

RIDDERKERK - Op donderdag 6 oktober speelt de bluesband BB Queenies live in de studio van Radio Ridderkerk. De vrouwengroep treedt op in een rechtstreekse uitzending van het radioprogramma “Bluezy”. Publiek is bij dit optreden welkom.

BB QUEENIES is een bluesband met een eigen geluid, een vrouwelijke touch en een vette knipoog naar jazz. Blues met humor en passie, blues op pumps, muziek en muzikantes met een ‘bite’. Ook de bezetting verraadt hun ‘eigenwijsheid’: naast leading lady Marijke Moritz zorgen Ellen Bakker op zowel contrabas als tenorsax, Geerlande Homburg op altsax en klein percussie, Karin de Bye op cajon en klein percussie, Judith Alkema op basgitaar, mondharmonica, accordeon, ukelele, melodica en bluesharp en Monica Verschoor op toetsen voor een origineel en swingend optreden. Judith en Monica nemen geregeld de achtergrondzang voor hun rekening. Bij enkele nummers, voornamelijk bij door haarzelf geschreven nummers, is Monica de leadzangeres.

In de uitzending van “Bluezy” zal presentator Nico Bravenboer de band met een interview introduceren. Daarna mag de muziek voor zichzelf spreken. De uitzending begint na het nieuws van 20.00 uur. Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur welkom in de kantine van het studiogebouw aan de Jonkheer de Sav. Lohmanstraat 1.