Lepelaars in het Waalbos
Lepelaars in het Waalbos

Vogelexcursie in Waalbos

Algemeen

RIDDERKERK - De Stichting Natuurbeheer Waalbos organiseert op zondag 9 oktober een vogelexcursie in het Waalbos. Er zal een wandeling worden gemaakt van ca twee uur waarbij er aandacht is voor alle vogels die men waarneemt. 

In deze tijd trekken veel vogels van het noorden door naar het zuiden waardoor in deze periode hele bijzondere waarnemingen gedaan kunnen worden. Vanwege de grote hoeveelheid bessen die nog aan de struiken hangen, zijn daar ook veel bessen etende vogels te zien zoals staartmeesjes, koperwiek, kramsvogels en lijsters te zien. Op de bergingsvijvers zitten momenteel vaak: kleine en grote zilverreiger en lepelaars. Genoeg te zien dus.

De excursie start om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis, maar een donatie is welkom. Aanmelden kan via: info@onswaalbos.nl

De Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

Advertenties uit de krant