De winkel van C&A in Ridderkerk wordt voortgezet

C&A mag een jaar door

RIDDERKERK - De opheffing van de winkel van C&A-winkel in Ridderkerk dit najaar is afgewend. Het filiaal aan de Koningshof mag tenminste een jaar door.

Dat is het resultaat van overleg tussen de directie van C&A, wethouder Henk van Os en de verhuurder. Het personeel van C&A in Ridderkerk kreeg in juli te horen dat de winkel in oktober definitief zou sluiten. De modeketen wil haar winkels concentreren in de grote steden en stoot daarom winkels in kleinere gemeenten af.
Personeel van de Ridderkerkse C&A deed een beroep op wethouder Van Os met een verwijzing naar Kerkrade, waar het een wethouder was gelukt om een C&A-winkel open te houden. De Ridderkerkse wethouder had daarna overleggen met C&A Benelux en de verhuurder van het winkelpand. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe huurovereenkomst voor een jaar met een optie voor mogelijke verlenging.
Henk van Os is blij met dit resultaat. “Ik heb in de gesprekken duidelijk gemaakt dat we als gemeente met het Ontwikkelperspectief veel in het centrum investeren en dat C&A een belangrijke trekker is. Niet alleen voor Ridderkerkers, maar ook voor klanten uit de regio” zegt de wethouder.