Onder de overkapping moet volgende week het ijs klaar zijn
Onder de overkapping moet volgende week het ijs klaar zijn

Aftellen voor ijsvorming op het Koningsplein

Algemeen

Het is aftellen geblazen naar ijs op het Koningsplein. Op donderdag 24 november werden de eerste contouren van de schaatsbaan al zichtbaar op het plein. Met een flink bouwteam zijn de schaats- en horecahallen opgebouwd. Deze week wordt in de schaatshal de schaatsbaan met echt ijs geïnstalleerd en op temperatuur gebracht. Ook de horecahal wordt ingericht met voldoende zitplaatsen, apparatuur en aankleding. Vanaf 6 december kan er geschaatst worden.

“Alle werkzaamheden zijn op elkaar afgesteld zodat niets de opening op 6 december in de weg kan staan” licht voorzitter John Stip toe. “Het is echt ongelooflijk hoe al deze professionele partijen de werkzaamheden uitvoeren. Het lijkt wel lopende band werk, zo snel gaat het.”
Als alle werkzaamheden zijn afgerond zal de schaatsbaan overdag open worden gesteld voor het publiek op 6 december. Die avond is er een besloten avond waar de sponsoren voor uitgenodigd zijn. Tijdens deze avond zal niemand minder dan Marco den Hollander zorgdragen voor een feestelijk repertoire. De “Vrolijkste Volkszanger van Nederland” trad in september nog op tijdens het RadioNL feest op het Koningsplein. De feestelijke opening voor het publiek vindt plaats op vrijdag 9 december. Tijdens deze avond kunnen schaatsliefhebbers hun mooiste capriolen uithalen op het ijs terwijl DJ Jayden Hey de heerlijkste hits draait vanachter de dj-booth. De schaatsbaan is geopend van 6 december 2022 tot en met 8 januari 2023. Het volledige programma is te vinden op de website. Meer informatie over de schaatsbaan is te vinden op www.schaatsbaanridderkerk.nl en op de sociale media kanalen van de stichting.

Advertenties uit de krant